Looking For Anything Specific?

Header Ads

Χριστουγεννιάτικες ιστορίες

Ένα πολύ μικρό τμήμα της βιβλιοθήκης μας είναι με Χριστουγεννιάτικα βιβλία. Θέλει μια ανανέωση η αλήθεια αλλά τελικά, μάλλον δεν έχω δώσει τόση βαρύτητα σε αυτό το είδος βιβλίων. Όλα και όλα τρία είναι φανταστείτε, αλλά μας αρέσουν πολύ!

15577763_10207616033908127_907728518_n



"Μελωδική Πρωτοχρονιά" και "Χριστούγεννα καιρός για θαύματα" από Εκδόσεις Πατάκη"Παραμονή Πρωτοχρονιάς" από Εκδόσεις Άγκυρα.*

[gallery ids="489,490" type="rectangular"]

Η "Μελωδική Πρωτοχρονιά" είναι από αυτά τα βιβλία που ξεχειλίζουν από εικονογράφηση. Πιάνει από άκρη έως άκρη όλη την σελίδα και την χορταίνεις. Σε κάθε σελίδα αντιστοιχεί η εικόνα με την μελωδία της που συνοδεύει το κείμενο, το οποίο είναι σαν να διαβάζεις ποίημα, τραγουδιστό. Έχουμε ανανεώσει τις μπαταρίες πολλές φορές ήδη, μιας και μας κρατάει συντροφιά πολλές φορές τέτοια γιορτινή εποχή. Αρέσει πολύ στα παιδιά η συνοδεία μουσικής με βιβλίου! Με το συγκεκριμένο ο junior, σχεδόν κάθε βράδυ θα κοιμόταν ακούγοντας την μουσική.
"Ο Αϊ-Βασίλης στον ουρανό πετάει,

είναι χαρούμενος

και όλο γελάει!"



Το "Χριστούγεννα καιρός για θαύματα" είναι ένα εικονογραφημένο βιβλίο, με σκληρές σελίδες άρα δύσκολο να σχιστούν, και επιπλέον ενσωματωμένος μηχανισμός για τραγούδια και μελωδίες καθώς διαβάζεις την ιστορία των παιδιών. Σας έχω πει πόσο πολύ μου αρέσουν τα εικονογραφημένα βιβλία; Εδώ έχουμε περισσότερο κείμενο και ιστορία. Καθόμασταν με τα παιδιά και διαβάζαμε ξανά και ξανά κάθε ιστορία.
"Χριστούγεννα, τι όμορφη γιορτή! Όλοι οι δρόμοι γεμίσαν μουσική.

Ο Βίκτωρας παρέα με τον Πίκι τα κάλαντα θα πει.

Κι η Νιόβη κι ο Κωστής κάνουνε πρόβα απ’ το πρωί.

Μόνο η Φανή ντρέπεται πολύ.

Αχ! να ’ρχότανε μαζί και η γάτα η Ζιζή!"



Το "Παραμονή Πρωτοχρονιάς" είναι μέρος της σειράς "οι ωραιότερες χριστουγεννιάτικες ιστορίες" και απευθύνονται σε ηλικίες 4 έως 8 ετών. Έχουν υπέροχη εικονογράφηση και όμορφες ιστορία που συγκινούν τα παιδιά. Το κείμενο είναι αρκετά μεγάλο και διαβάζετε εύκολα από τους μικρούς μας φίλους. Η συγκεκριμένη, έχει να κάνει με τον Γιωργάκη και τον Άη Βασίλη που τον επισκέφθηκε!



Τα παιδιά έχουν ανάγκη τα παραμύθια και την μαγεία ...


*ενδεχομένως να μην υπάρχουν πλέον τα συγκεκριμένα βιβλία καθότι είναι παλαιότερες εκδόσεις

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια