Looking For Anything Specific?

Header Ads

Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ-Τα νέα της λέσχης Noir!

Το πρώτο newsletter της νέας χρονιάς της λέσχης Noir των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ είναι αφιερωμένο στον βασιλιά της αστυνομικής λογοτεχνίας Jo Nesbo, κάνοντας ποδαρικό στο 2017 που θα είναι Έτος Jo Nesbo μιας και συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από την κυκλοφορία της Νυχτερίδας. Το μεγάλο γεγονός βέβαια είναι η επιστροφή του Χάρι Χόλε με νέα περιπέτεια. Η Δίψα, όπως τιτλοφορείται το νέο βιβλίο, θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στις 6 Απριλίου 2017. Ο Χάρι θα κάνει το πέρασμα του και από το σελιλόιντ αφού το φθινόπωρο θα δούμε επιτέλους στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Χιονάνθρωπο με τον Michael Fassbender στο ρόλο του Χόλε.


jo-nesbo-%ce%bd%cf%85%cf%87%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%af%ce%b4%ce%b1
Για να μπείτε στο κλίμα, αναζητήστε πρώτα την ειδική επετειακή έκδοση της Νυχτερίδας, που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. Πρόκειται για μια συλλεκτική σκληρόδετη έκδοση με κουβερτούρα, υπογεγραμμένη από τον συγγραφέα, που περιλαμβάνει πρόλογο του Jo Nesbo. Στο τέλος του βιβλίου, θα βρείτε το προφίλ του Χάρι, αναλυτική παρουσίαση της σειράς καθώς κι ένα αυτοβιογραφικό κείμενο του Nesbo για τη σειρά Χόλε. Έπειτα, δηλώστε συμμετοχή στο Μίνι Μαραθώνιο Ανάγνωστης Χάρι Χόλε, διαβάστε τις τελευταίες περιπέτειες του Χάρι πριν την έκδοση της Δίψας και μπείτε στην κλήρωση για να κερδίσετε δώρα. Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, δείτε  ΕΔΩ τις προτάσεις των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, και επιλέξτε εσείς το εξώφυλλο με το οποίο θα κυκλοφορήσει η Δίψα στα ελληνικά.

Στη σελίδα των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, μπορείτε να διαβάσετε τις πρώτες σελίδες της Δίψας, για να μπαίνετε στο κλίμα. Το μόνο που έχουμε να σας πούμε είναι οτι ο Nesbo σε αυτό το βιβλίο τα... σπάει. Είναι, σύμφωνα με τους πρώτους αναγνώστες, η καλύτερη περιπέτεια της σειράς έως σήμερα. Ο Χάρι βγαίνει από το κουκούλι της οικογενειακής ευτυχίας στον οποίο τον αφήσαμε στις τελευταίες σελίδες της Αστυνομίας και έρχεται αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Σε συνέντευξη του στο περιοδικό Book Report και στη μεταφράστρια του από τα νορβηγικά Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη, ο Jo Nesbo λέει για τον Χάρι Χόλε και την σχέση τους: "Βαριέμαι τον Χάρι μόνο όταν έχω τελειώσει μία ακόμα περιπέτεια του. Αλλά είναι σαν καλός φίλος ή αδερφός: πρέπει να απομακρυνθώ για να παραμείνει η σχέση υγιής, μα γυρνώ πάντα να τον ξαναβρώ. Για εμένα ο Χάρι είναι ακόμα βαθύτατα ενδιαφέρον χαρακτήρας. Κουβαλάει μια τόσο πλούσια ιστορία, γραμμένη από εμένα αλλά κι ερήμην μου, που τον καθιστά υπέροχα εύφορο στην περαιτέρω διάπλαση του ίδιου και των περιπετειών του". Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη ΕΔΩ.

snowman-fassbender
Υπόκλιση, όμως, στον κύριο Nesbo των 30 εκατομμυρίων αντιτύπων κάνει και το Hollywood. Είναι χαρακτηριστικό πως το περιοδικό Hollywood Reporter τον συμπεριέλαβε στη λίστα με τους 25 ισχυρότερους και πλέον περιζήτητους συγγραφείς του χώρου στη θέση 15 (πάνω από ονόματα όπως η Paula Hawkins-συγγραφέας του μπεστ σελερ Το κορίτσι του τρένου-, η Margaret Atwood, ή η Emma Donoghue), καθώς το 2017, εκτός από τον πολυαναμενόμενο Χιονάνθρωπο, έχουμε και τη μεταφορά του Γιου  στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστή τον Jake Gyllenhaal. Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε και η τηλεοπτική σειρά που έγραψε ο Nesbo και προβλήθηκε μέσα στο 2016 στη νορβηγική τηλεόραση με τίτλο Occupied (η ακριβότερη παραγωγή στη χώρα μέχρι σήμερα).

Στην ίδια λίστα συμπεριλαμβάνονται επίσης η Gillian Flynn (369.3 εκατομμύρια δολάρια οι εισπράξεις της ταινίας Το κορίτσι που εξαφανίστηκε), ο George R.R. Martin, o James Patterson, ο Stephen King και φυσικά η J. K. Rawling. Διαβάστε το σχετικό άρθρο ΕΔΩ.

Γίνετε μέλος κι εσείς στη Λέσχη Noir των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, για να απολαμβάνετε, μεταξύ άλλων, και μια σειρά προνομίων και εκπτώσεων από τις συνεργαζόμενες εταιρείες. Μπορείτε να δείτε όλους τους συνεργάτες της λέσχης ΕΔΩ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια