Looking For Anything Specific?

Header Ads

Το στοιχειωμένο σπίτι - Αργυρώ Μουντάκη

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας στην πολύ επιτυχημένη σειρά Λογοτεχνικές Εξερευνήσεις το βιβλίο Το στοιχειωμένο σπίτι της  Αργυρώς Μουντάκη, μια συναρπαστική ιστορία που θα ενθουσιάσει τα παιδιά!

Κάθε ιστορία της σειράς  Λογοτεχνικές Εξερευνήσεις  με θέμα ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ διαδραματίζεται σε ένα διαφορετικό μέρος της χώρας μας.  Στόχος είναι οι μικροί αναγνώστες να έρθουν σε επαφή με τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητες του τόπου μας, αλλά και με την ιστορία του.


Ο Παναγιώτης, ένας πολυμαθής νεαρός και εκκολαπτόμενος αρχαιολόγος, μετακομίζει με τους γονείς του στον Βόλο και εγγράφεται στην πρώτη γυμνασίου. Σιγά σιγά ο Παναγιώτης θα ενσωματωθεί στην παρέα των συμμαθητών του, οι οποίοι έχουν μπλεχτεί σε μια περιπέτεια μυστηρίου με αφορμή το «στοιχειωμένο» –κατά τα λεγόμενα– σπίτι της γειτονιάς. Τα παιδιά ανακαλύπτουν ότι το σπίτι αυτό έχει μεγάλη σχέση με δύο πολύ σημαντικά ιστορικά γεγονότα του Βόλου: Το 1922 ο εβραϊκής καταγωγής καπνέμπορος Χέρμαν Σπήρερ σώζει πολλούς Χριστιανούς Μικρασιάτες προστατεύοντάς τους στις καπναποθήκες του στη Σμύρνη. Έπειτα ναυλώνει ατμόπλοια και τους φυγαδεύει στον Βόλο. Πολλά χρόνια αργότερα οι Χριστιανοί του Βόλου φυγαδεύουν και σώζουν περίπου το 80% του πληθυσμού της εβραϊκής κοινότητας της πόλης, την εποχή που εκείνοι καταδιώκονταν για να αποσταλούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Δυο αληθινά γεγονότα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που διδάσκουν ότι η ζωή κάνει πολλούς κύκλους.

Μια περιπέτεια μυστηρίου για παιδιά, με αναφορές στα σημαντικότερα ιστορικά σημεία και στους χώρους πολιτισμού της πόλης του Βόλου.
Το βιβλίο περιέχει παράρτημα με links με οπτικοακουστικό υλικό, ενδιαφέρον για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες αλλά και χρήσιμο εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς, που θα ασχοληθούν με το βιβλίο στην τάξη.

%ce%b1%cf%81%ce%b3%cf%85%cf%81%cf%89-%ce%bc%ce%bf%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%ba%ce%b7
Η Αργυρώ Μουντάκη γεννήθηκε στα Χανιά το 1977, έζησε όμως και εργάστηκε στον Βόλο σε δύο περιόδους της ζωής της και πέρασε εκεί πολύ όμορφα. Έχοντας τις καλύτερες αναμνήσεις από τον Βόλο και τους ανθρώπους της πόλης έγραψε με πολλή αγάπη αυτό το βιβλίο.

Τώρα ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία και είναι καθηγήτρια γερμανικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Ασχολείται με τη λογοτεχνία και επιστημονικά, έχοντας ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στη Λογοτεχνία, ενώ εκπονεί διδακτορικό στο τμήμα Φιλολογίας. Είναι επίσης κάτοχος MBA-TQM από το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Ασχολείται με την κριτική λογοτεχνικών βιβλίων αρθρογραφώντας σε εφημερίδες και ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά. Είναι παντρεμένη με τον Σταύρο και έχουν δύο παιδιά.

 Τα πιο πρόσφατα βιβλία της είναι Το Υπναρούδι και η Ελεάννα σε φανταστικές περιπέτειες (Πατάκης, 2013) και Το κορίτσι του Πέτρου (Μεταίχμιο, 2014).

Πρόσφατα δημιούργησε και διατηρεί το site για γονείς www.parents24.gr.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Facebook: www.facebook.com/argyro.mountaki.official.page

Twitter: twitter.com/argyro_mountaki

Youtube:www.youtube.com/channel/UCF2-JXD9voTzlqNokPq8Wzw

Blogspot: argyromountaki.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια