Looking For Anything Specific?

Header Ads

Ο Ιεροκήρυκας, εκδ. Μεταίχμιο


Αυτήν την ιστορία ήθελα καιρό να την διαβάσω και ήρθε μια μέρα στα χέρια μου. Οι κριτικές ανάμικτες, κυρίως από αναγνώστες που είχαν διαβάσει ήδη κάποιο προηγούμενο βιβλίο της Camilla Lackberg. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.


Η έκδοση που ήρθε στα χέρια μου ήταν pocket size κάτι που διευκολύνει την ανάγνωση όταν πρόκειται για πολυσέλιδο ανάγνωσμα, μιας και η γραμματοσειρά είναι πιο μεγάλη από το κανονικό και το βάρος είναι ελαφρύτερο, με μαλακό εξώφυλλο.

Το πρώτο βιβλίο που έχω διαβάσει της Camilla Lackberg είναι "η γοργόνα". Η γραφή της είναι θα λέγαμε ανάλαφρη για crime ιστορίες, οπότε είτε θα την αγαπήσετε είτε όχι, εάν είστε λάτρης των crime. Αν και στην "γοργόνα" με είχε συνεπάρει και απορροφήσει, στον "ιεροκήρυκα" δυστυχώς αυτό δεν έγινε, παρόλο που στην πολύ αρχή και στο τέλος ήταν τα καλύτερα σημεία. Κάπου μου έδινε την εντύπωση ότι πλατύαζε πολύ, με αναφορές σε καθημερινές καταστάσεις στην ζωή των πρωταγωνιστών που δεν είχαν καμία σχέση με την αυτή καθεαυτή ιστορία. Κάτι που γινόταν σε παραπάνω από το επιθυμητό σημείο, με αποτέλεσμα αυτό να με αποσυντονίσει. Υπάρχουν αρκετά κεφάλαια που μπορούν να σταθούν θα λέγαμε μόνα τους, όπου ενώνοντάς τα νοητικά διάβαζες μια άλλη ιστορία. Αυτόν τον τρόπο γραφής της τον συναντάμε και στην "γοργόνα", με την διαφορά ότι στον "ιεροκήρυκα"  η ροή διακόπτεται βάζοντάς σε σε πάγο.

Δεν λείπουν οι ανατροπές μέχρι τέλους, στην κυριολεξία μέχρι τελευταίας λέξης! Ίσως κάποιοι να καταλάβουν νωρίτερα ποιος είναι ο δολοφόνος, αλλά καθόλη την εξέλιξη έρχεσαι με πολλά αδιέξοδα που δεν βγάζουν κανένα νόημα, χωρίς να μπορείς να καταλάβεις πως τελικά θα καταλήξουν να βρουν ότι όντως αυτός είναι ο δολοφόνος.

Ίσως, θα μπορούσαμε να το δικαιολογήσουμε μιας και ο "ιεροκήρυκας" είναι το δεύτερό της βιβλίο, σε μια σειρά ιστοριών του γνωστού ζευγαριού που πρωταγωνιστεί στα βιβλία της. Για αυτό θα προτείναμε να μην κρίνουμε έναν συγγραφέα από μόνο ένα του βιβλίο. Είναι πολύ ενδιαφέρον να βλέπεις την εξέλιξή του ανά τα έτη, ενώ γίνεται καλύτερος. Και η Camilla Lackberg αυτό κάνει.

Περίληψη

Το καλοκαίρι στο γραφικό ψαροχώρι Φιελμπάκα κυλά γαλήνια, ώσπου ένα τηλεφώνημα ταράζει τη θερινή χαλάρωση του επιθεωρητή Πάτρικ Χέντστρεμ. Ένα αγόρι έχει ανακαλύψει το πτώμα μια γυμνής γυναίκας στη Χαράδρα του Βασιλιά, και ο Πάτρικ αναγκάζεται να διακόψει την άδειά του, αφήνοντας μόνη την αγαπημένη του Ερίκα, η οποία περιμένει το πρώτο τους παιδί. Σπεύδοντας επιτόπου ο επιθεωρητής και η ομάδα του διαπιστώνουν πως η γυναίκα έχει δολοφονηθεί. Το μυστήριο περιπλέκεται ακόμα περισσότερο όταν ανακαλύπτουν πως κάτω από το σώμα αυτής της γυναίκας υπάρχουν οι σκελετοί δύο γυναικών που αγνοούνταν από τα τέλη της δεκαετίας του 1970…



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια