Looking For Anything Specific?

Header Ads

Εαρινή ισημερία με τις εκδόσεις Πατάκη!


Εαρινή ισημερία σήμερα, σύμφωνα με το ημερολόγιο, και οι εκδόσεις Πατάκη εγκαινιάζουν τη νέα τους συνεργασία με το BookLoverGr φέρνοντας μας την Άνοιξη με βιβλία γεμάτα μυστήριο και αγωνία! Άλλωστε είναι γνωστό ότι λατρεύουμε τις αστυνομικές ιστορίες!


Ας γνωρίσουμε λίγο την εταιρεία και τους ανθρώπους της.
Η Σ. Πατάκης Ανώνυμη Εκδοτική, Εμπορική και Διανεμητική Εταιρεία (Σ. ΠΑΤΑΚΗΣ Α.Ε.Ε.Δ.Ε.) είναι κυρίως γνωστή ως ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ. Κατά βάση είναι ένας εκδοτικός οίκος. Το καταστατικό όμως της εταιρείας προβλέπει και άλλους σκοπούς. Ας δούμε αναλυτικά τα πράγματα.

Το κύριο έργο: Η εταιρεία στην παρούσα φάση είναι κατά το 87% παραγωγική εταιρεία και κατά το 13% εμπορική. Η προσφορά υπηρεσιών και η συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο άλλων επιχειρήσεων ανήκουν, επίσης, στις δραστηριότητες της εταιρείας.

Τα είδη που παράγει η ίδια η εταιρεία είναι κυρίως βιβλία (το 98,5% των παραγομένων από την ίδια ειδών). Ελάχιστο ποσοστό της παραγωγής της αποτελούν τα περιοδικά, το εκπαιδευτικό υλικό και τα software. Η εμπορική της δραστηριότητα αφορά κυρίως το γενικό βιβλιοπωλείο επί της οδού Ακαδημίας 65 στην Αθήνα. Το ποσοστό των εσόδων από τις πωλήσεις άλλων εκδοτικών οίκων στο βιβλιοπωλείο επί της Ακαδημίας 65, επί του συνόλου του κύκλου εργασιών της εταιρείας είναι το 11%. Στην εμπορική της δραστηριότητα συμπεριέλαβε πρόσφατα την εισαγωγή και εμπορία χαρτικών και ειδών γραφείου, καθώς και τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς για την προμήθεια βιβλίων σε τρίτους.

Η προσφορά υπηρεσιών αφορά περιπτώσεις όπως η συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για τη συγγραφή/έκδοση βιβλίων για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς και οι περιπτώσεις συμμετοχής σε προγράμματα. Τέλος, η συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο άλλων εταιρειών αφορά την περίπτωση της εταιρείας Starbooks (κατόχου αλυσίδας βιβλιοπωλείων με τον τίτλο "Βιβλιοτοπία"), το 25% των μετοχών της οποίας κατέχει η εταιρεία.

Το κύριο έργο, πάντως, παραμένει, όπως αναφέρθηκε, η έκδοση βιβλίων. Τα βιβλία που εκδίδονται από την εταιρεία είναι Ελλήνων συγγραφέων ή ξένων συγγραφέων μεταφρασμένα στα Ελληνικά. Η παραγωγή του μεγαλύτερου μέρους γίνεται στην Ελλάδα, αλλά σημαντικό ποσοστό εισάγεται και από το εξωτερικό (συμπαραγωγές με ξένους εκδοτικούς οίκους).

Οι Eκδόσεις Πατάκη εκδίδουν εκπαιδευτικά βιβλία, βιβλία για παιδιά και για νέους, λεξικά, επιστημονικά βιβλία, λογοτεχνικά βιβλία, βιογραφίες, λογοτεχνικές ανθολογίες, ντοκουμέντα, βιβλία πρακτικής ζωής, ημερολόγια κ.ά. Μια αξιοσημείωτη παιδική/νεανική σχολική εγκυκλοπαίδεια 17 τόμων έχει εκδοθεί με τη συνεργασία του Oxford University Press.

Πρέπει να τονιστεί ότι οι Εκδόσεις Πατάκη δίνουν ιδιαίτερη σημασία στις εφαρμογές πληροφορικής και πολυμέσων, τομείς που αναμένεται να αναπτυχθούν με γοργούς ρυθμούς. Έτσι, σε συνεργασία με την εταιρεία Conceptum οι Εκδόσεις Πατάκη έχουν εκδώσει τους εξής τίτλους multimedia: 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα και Στη χώρα των Κυκλώπων, σε συνεργασία με την εταιρεία Creative Writing έχουν εκδώσει τον τίτλο Το ξωτικό και η αναζήτηση της χαμένης λέξης. Επίσης, σε συνεργασία με την εταιρεία Voyager έχουν εκδώσει τους τίτλους Μικρός Μουσικός και Μικρός Αρχιτέκτονας. Πρόσφατα εξέδωσαν τους τίτλους English plus και My first English σε συνεργασία με την εταιρεία Edusoft.

Ακόμη, η εταιρεία συνεργάζεται με πολύ σημαντικούς και έγκυρους επιστημονικούς φορείς για τη δημιουργία εκπαιδευτικού προγράμματος για τα μαθηματικά, με χρήση της τεχνολογίας πολυμέσων (multimedia). Λόγω της σημασίας που αποδίδουν οι Εκδόσεις Πατάκη στις νέες τεχνολογίες, στοχεύουν σύντομα στην καθιέρωσή τους και στο χώρο αυτό μέσα από συνεργασίες με εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και πανεπιστημιακά ιδρύματα, καθώς και με τη συμμετοχή τους σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Η Σ. ΠΑΤΑΚΗΣ Α.Ε.Ε.Δ.Ε. έχει ως κοινωνικό στόχο να προσφέρει στον πολιτισμό μας μέσα από την έκδοση κυρίως βιβλίων που θα συμβάλουν στην υλοποίηση των στόχων της παιδείας, θα βοηθήσουν τον Έλληνα πολίτη να γνωρίσει τον εαυτό του και το περιβάλλον του και θα του δώσουν εφόδια για την προσωπική του ανάπτυξη, που με τη σειρά της θα συμβάλει στην ανάπτυξη γενικά της χώρας.

Παράλληλα με τον κοινωνικό στόχο, τίθεται πάντοτε και ο στόχος της οικονομικής ανάπτυξης. Χωρίς την οικονομική ανάπτυξη δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα. Η εταιρεία στοχεύει πάντοτε στην υγιή οικονομική της κατάσταση, τέτοια που να της επιτρέπει αφενός μεν να πετύχει τον πρώτο στόχο και αφετέρου να εξασφαλίσει μια δίκαιη αμοιβή, ανάλογα με την προσφερόμενη εργασία, για κάθε εργαζόμενο στην εταιρεία ή συνεργαζόμενο με αυτή.

Ένα άλλο γνώρισμα της επιχείρησης είναι η εντιμότητα των σχέσεων. Στις σχέσεις με τους εργαζομένους, στις σχέσεις με τους εξωτερικούς συνεργάτες είτε του κυκλώματος της παραγωγής είτε με τους πνευματικούς δημιουργούς, τους πελάτες μας, τους αναγνώστες μας, στη σχέση με το κράτος, στη σχέση με την ελληνική κοινωνία, στη σχέση με τους ξένους προμηθευτές, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, προσπαθούμε να είμαστε πάντοτε έντιμοι. Την εντιμότητα την επιδιώκουμε στην ουσία της, αλλά και στο γράμμα της. Θεωρούμε ότι το γράμμα πολλές φορές γίνεται και ουσία.

patakis

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια