Looking For Anything Specific?

Header Ads

Άλεξ-Πιερ Λεμέτρ (Διαγωνισμός)


Ποιος γνωρίζει πραγματικά την Αλέξ;

Είναι όμορφη. Προκλητική.

Για ποιο λόγο την απήγαγαν, την κράτησαν έγκλειστη

και μετέτρεψαν τη ζωή της σε κόλαση;

Όταν ο αστυνόμος Βεροβέν ανακαλύπτει επιτέλους τη φυλακή της, η Αλέξ έχει εξαφανιστεί. Η Αλέξ είναι πιο έξυπνη από τον απαγωγέα της. Η Αλέξ, που δεν συγχωρεί τίποτα, που δεν ξεχνά τίποτα, και κανέναν. Ποια είναι η πραγματική της ιστορία; Θύτης ή θύμα;


Ο Πιερ Λεμέτρ ξετυλίγει με μαεστρία το αδράχτι της ατμοσφαιρικής αγωνίας και χειρίζεται επιδέξια τους κώδικες του νουάρ μυθιστορήματος: κλιμάκωση της έντασης σε κάθε σελίδα, ανατροπή των βεβαιοτήτων, καταιγιστική πλοκή και απρόβλεπτο φινάλε.

Βιβλίο της χρονιάς σύμφωνα με τους Financial Times, πρόκειται να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη. Έχει  βραβευθεί ως το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα με το CWA International Dagger 2013.

Ο Πιερ Λεμέτρ έχει τιμηθεί με το βραβείο Goncourt και διαβάζεται από μισό εκατομμύριο αναγνώστες στον κόσμο. 

Κριτικές:
«Ο συγγραφέας είναι χαρισματικός: έχει κατορθώσει να αναβιώσει τη Χιτσοκική ατμόσφαιρα σε ένα μυθιστόρημα νουάρ με αγωνία, δράση, έντονες ενδείξεις. […]Ο χρόνος είναι αμείλικτος, το παρελθόν στιγματίζει με την ωμότητα και την αγριότητα των γεγονότων, και το σήμερα παλεύει να κλείσει τις πληγές, τα στόματα, τα λάθη και τις ενοχές. […]»

Κέλλυ Κρητικού, εκπαιδευτικός

 “[…]Η υπόθεση «τραβάει» τον αναγνώστη από την πρώτη κιόλας γραμμή και έχει τέλεια τοποθετημένες ανατροπές, σχεδιασμένες για να κρατήσουν τον αναγνώστη μόνιμα σε «θολωμένα» νερά. Ό,τι και να νομίζετε πως ξέρετε, κάνετε λάθος. Είναι ο ίδιος ο ορισμός του σασπένς. Η ιστορία είναι συναρπαστική. Ο σχεδιασμός πολύ καλός και με κάθε νέα εξέλιξη ερχόταν και μια νέα έκπληξη, κάνοντάς μας να αλλάξουμε αντίληψη για αρκετά πράγματα..[…]”

Άντα Παναγοπούλου, δημοσιογράφος

«[…]Με έντονα στοιχεία θρίλερ, γρήγορους ρυθμούς, συνεχόμενες ανατροπές των δεδομένων και με ένα τέλος εντελώς απροσδόκητο, αλλά ολοκληρωτικά πιστευτό, ιδιαίτερα όταν αναλογιστεί κάποιος τα στοιχεία που του έχουν ήδη δοθεί, ο συγγραφέας χτίζει μια γεμάτη ένταση ιστορία που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία σελίδα, ακόμα κι όταν έχεις πια καταλάβει τι έχει συμβεί.[…]»

Αφροδίτη Δημοπούλου, Diavasame.gr

«[…]Το μυθιστόρημα συγκλονίζει, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για μια λογοτεχνική καταβύθιση στα σκοτεινά βάθη της ανθρώπινης ψυχής. Ανυπομονούμε για την έκδοση και των άλλων αστυνομικών που έχει γράψει ο εξαιρετικός Λεμέτρ. […]»

Blog Proust & Kraken

«Αποφεύγω να διαβάζω μεταφρασμένη λογοτεχνία, αλλά διάβασα τον Πιερ Λεμέτρ: έναν καταπληκτικό συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας».

Stephen King

 «Ο Πιερ Λεμέτρ ανεβάζει το είδος του νουάρ σε ένα ύψος σπάνιο για Γάλλο συγγραφέα: εκεί όπου βρίσκεται η κλασική λογοτεχνία».

Le Figaro

«Τολμηρό, λογοτεχνικό, χιτσκοκικό. Ο Πιερ Λεμέτρ είναι δεξιοτέχνης του γαλλικού νουάρ μυθιστορήματος».

Le Monde

 «Συναρπαστικό, πρωτότυπο… Γοητεύει τον αναγνώστη με την καταιγιστική του πλοκή και τον ξαφνιάζει με το απρόβλεπτο φινάλε».

The Times

«Θα μπορούσε να γίνει μια υπέροχη ασπρόμαυρη ταινία από τον μεγάλο Φρανσουά Τριφό».

Daily Mail



 Pierre Lemaitre

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ


 Ο Πιερ Λεμέτρ γεννήθηκε στο Παρίσι το 1956. Δίδαξε για πολλά χρόνια λογοτεχνία, προτού αποφασίσει να γίνει συγγραφέας. Το 2006 κυκλοφόρησε το πρώτο του αστυνομικό μυθιστόρημα, Travail soigné. Ακολούθησαν άλλα έξι μυθιστορήματα στην ίδια κατηγορία, κατατάσσοντάς τον στους πιο καταξιωμένους συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων στη Γαλλία. Το Αλέξ (2011) αποτελεί ένα από τα τέσσερα μυθιστορήματα του συγγραφέα στα οποία πρωταγωνιστεί ο αστυνομικός Καμίγ Βεροβέν. Τα βιβλία του γνωρίζουν μεγάλη εμπορική επιτυχία και έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Έχει λάβει πολυάριθμες διακρίσεις για το έργο του, ανάμεσά τους τα βραβεία: Prix du Premier Roman du Festival de Cognac, Prix Le Point du Polar Européen, Prix des Lecteurs Policier du Livre de Poche.Το μυθιστόρημά του Καλή αντάμωση εκεί ψηλά (Μίνωας, 2014) διαφέρει από τα προηγούμενα έργα του και εκτυλίσσεται στον απόηχο του Α΄ Παγκοσμίου. Ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 500.000 αντίτυπα και τιμήθηκε με το βραβείο Goncourt, το μεγαλύτερο λογοτεχνικό βραβείο της Γαλλίας.

Οι εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ σε συνεργασία με το BookLoverGr  προσφέρουν στους αναγνώστες του δύο αντίτυπα του βιβλίου "Άλεξ" του Πιερ Λεμέτρ.

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας παρακαλώ να ακολουθήσετε τους παρακάτω όρους και να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στη φόρμα που ακολουθεί.

Ο διαγωνισμός έληξε. Η κλήρωση έγινε και οι νικητές είναι:

  1. Ερασμία Φερεντούρου

  2. Σωτήριος Δεληγιάννης

Όροι διαγωνισμού:

  1. Να κάνετε Like στις σελίδες BookLoverGr  και Εκδόσεις Μίνωας

  2. Να κοινοποιήσετε δημόσια στο προφιλ σας τη φωτογραφία του διαγωνισμού (θα τη βρείτε ΕΔΩ)

  3. Να αφήσετε ένα σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού (θα τη βρείτε ΕΔΩ)

  4. Να συμπληρώσετε την παραπάνω φόρμα.

Ο Διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 20 Απριλίου.

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Βιβλίο το καλίτερο δώρο.
    Ευχαριστούμε πολύ
    Πάντα με επιτυχίες καλές δουλειές με χαμόγελα πολλά
    Καλό Πάσχα με υγεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ευχαριστούμε θερμά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή