Looking For Anything Specific?

Header Ads

NESBOMANIA - Ο Χάρι Χόλε επιστρέφει τον Απρίλιο!


Η σημαντικότερη εκδοτική στιγμή στον χώρο της αστυνομικής λογοτεχνίας για το 2017 πλησιάζει! Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για όλους τους Nesbomaniacs που περιμένουν με ανυπομονησία την έκδοση της πολυαναμενόμενης 11ης περιπέτειας του επιθεωρητή Χάρι Χόλε, με τίτλο Η δίψααπό τον συγγραφέα-φαινόμενο Jo Nesbo, τα βιβλία του οποίου έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 33 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Είναι πλέον γεγονός! Το νέο βιβλίο του βασιλιά της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας που περιμένουν χιλιάδες αναγνώστες κυκλοφορεί στα ελληνικά (σε μετάφραση Κρυστάλλης Γλυνιαδάκη) στις 10 Απριλίου, πριν από την αγγλική έκδοση.


Το βιβλίο κυκλοφόρησε ήδη (από τις 21 Μαρτίου) στη Νορβηγία, τη Σουηδία και τη Δανία ταυτόχρονα σε 300.000 αντίτυπα. Τα μεσάνυχτα της 20ής προς την 21η Μαρτίου, τα βιβλιοπωλεία ήταν ανοιχτά για τους φανατικούς που αδημονούσαν να πάρουν στα χέρια τους το πολυαναμενόμενο βιβλίο. Ακολουθούν πολύ σύντομα άλλες 18 χώρες, ενώ μέσα στο 2017 το βιβλίο πρόκειται να κυκλοφορήσει σε 34 γλώσσες!
(Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)


Jo Nesbo books

Τον Jo Nesbo τον γνώρισα μέσα από τη "Λεοπάρδαλη". Δεν ήξερα ότι πρόκειται για σειρά βιβλίων, με ήρωα τον Χάρι Χόλε, μέχρι που έφτασα στο σημείο που αναφέρεται στον "Χιονάνθρωπο" (όσοι έχετε διαβάσει τα βιβλία του ξέρετε ακριβώς τι λέω) και κάτι δεν μου πήγαινε καλά. Έψαξα στο διαδίκτυο και ανακάλυψα ότι είχε πολλά ακόμα δικά του βιβλία και ενθουσιάστηκα. Όταν βρέθηκα στο κτελ στη Λιοσίων, για ταξίδι διακοπών, και δεν είχα βιβλίο μαζί μου για να περάσουν οι 5 ώρες που θες για να φτάσεις στο Βόλο έκανα ένα πέρασμα από το μαγαζάκι που έχει μέσα ο σταθμός. Και ως δια μαγείας έπεσα πάνω στο μοναδικό βιβλίο που έψαχνα! Τον "Χιονάνθρωπο". Εδώ είμαστε, λέω και σπεύδω να το αγοράσω. Και δεν το μετάνιωσα σε καμία από τις 700 σελίδες που διάβασα. Μετά ακολούθησαν η "Νυχτερίδα", οι "Κατσαρίδες" και η "Νέμεσις". Ναι το ξέρω, δεν τα πήρα με τη σειρά. Αλλά δεν με ενόχλησε καθόλου. Γιατί τα βιβλία του Nesbo διαβάζονται και ξεχωριστά καθώς οι ιστορίες είναι αυτοτελείς, με ελάχιστες αναφορές στα προηγούμενα βιβλία. Αυτό που ίσως κάνει έναν αναγνώστη να τα διαβάσει με τη σειρά είναι η εξέλιξη στη ζωή του ήρωα Χάρι Χόλε. Και δεν τα έχω διαβάσει όλα ακόμα λόγω διάφορων συγκυριών, παρόλο που είχα πει ότι θα τα πάρω με τη σειρά κάποια στιγμή. Με περιμένουν όμως υπομονετικά να τα απολαύσω με την ησυχία μου. Σε μορφή αστυνομικού θρίλερ, τα βιβλία του Nesbo, κρατάνε τον αναγνώστη σε εγρήγορση και αγωνία μέχρι το τέλος. Και αυτό γιατί τα βιβλία του έχουν γρήγορη πλοκή και είναι από τους συγγραφείς που δεν αποκαλύπτει τον δολοφόνο από την αρχή της ιστορίας, άσχετα αν δημιουργεί υποψίες για κάποια πρόσωπα στους αναγνώστες, που όμως φτάνοντας στο τέλος των ιστοριών του όλα ανατρέπονται.

Mamma El

Νεσμπο

Το 2017 είναι αδιαμφισβήτητα η χρονιά του Jo Nesbo! Οι λόγοι είναι πολλοί. Φέτος,συμπληρώνονται 20 χρόνια από την κυκλοφορία της Νυχτερίδας, του πρώτου βιβλίου της σειράς Χάρι Χόλε, ενώ το φθινόπωρο θα δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Χιονάνθρωπο, με τον διάσημο ηθοποιό Michael Fassbender στον ρόλο του Χόλε. Στο πλευρό του θα έχει την πανέμορφη και ταλαντούχα Rebecca Ferguson, γνωστή από την ταινία Το κορίτσι του τρένου. Παραγωγός της ταινίας είναι ο πολύς Μάρτιν Σκορτσέζε και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο σουηδός Τόμας Άλφρεντσον του Άσε το κακό να μπει και του αγγλόφωνου Κι ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι. Η ταινία πληροί όλες τις προδιαγραφές μιας επιτυχίας, καθώς ο σκηνοθέτης γνωρίζει πολύ καλά το σκανδιναβικό αστυνομικό και έχει επανειλημμένως αποδείξει ότι ξέρει να σκηνοθετεί στιβαρά θρίλερ που κόβουν την ανάσα.

Εκτός όμως από τον Χιονάνθρωπο, ένα ακόμα μυθιστόρημα του νορβηγού μπεστσελερίστα θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη. Πρόκειται για τον Γιο με πρωταγωνιστή τον Jake Gyllenhaal. Σκηνοθέτης ο Καναδός Denis Villeneuve που, μετά το σκοτεινό Prisoners και το αινιγματικό Ο άνθρωπος αντίγραφο, συνεργάζεται ξανά με τον αγαπημένο του ηθοποιό. Τέλος, στον κινηματογράφο πρόκειται επίσης να μεταφερθεί και το Jackpot, μια μαύρη κωμωδία βασισμένη σε ιστορία του Nesbo, με πρωταγωνίστρια την εκρηκτική Mila Kunis.
(Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)

Νυχτερίδα

Η πρώτη μου επαφή με Jo Nesbo ήταν με τον Χιονάνθρωπο. Μια διαφορετική γραφή ενός crime μυθιστορήματος από όσα είχα συνηθίσει, με περισσότερη εγρήγορση και πιο περιγραφικός. Ξέρει να συνδυάζει στη μία σελίδα την απόλυτη ωμή εικόνα και στην επόμενη την καθημερινότητα του πρωταγωνιστού του Χάρι Χόλε. Κρατάει το ενδιαφέρον αποκαλύπτοντας με το σταγονόμετρο στοιχεία, και έτσι μέχρι τέλους κρατά τον αναγνώστη χωρίς να πλατιάζει και χωρίς να τον κάνει να βαρεθεί. Επίσης, είναι από τους λίγους που έχουν συνέχειες στις ιστορίες του ανά βιβλίο, δεν απογοητεύει ποτέ τους αναγνώστες του γιατί κάθε φορά γίνεται απλά καλύτερος!

Kalli Kent

Η δίψα Νεσμπο

Nesbomania 7.4.17 - Γιορτάζουμε τη Δίψα με όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας: Το γεγονός της χρονιάς, που είναι η πολυαναμενόμενη έκδοση της Δίψας, γιορτάζεται σε συνεργασία με όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας μέσω μιας πρωτότυπης και πολύ ξεχωριστής για τα ελληνικά δεδομένα δράσης. Στις 7 Απριλίου 2017, λίγες μέρες πριν από την επίσημη κυκλοφορία του βιβλίου, τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας χορεύουν στον αστερισμό του Χάρι Χόλε και καλούν όσους αγαπούν τον Nesbo και τα βιβλία του σε μια γιορτή στον χώρο τους. Οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 800 κι έτσι πολλοί αναγνώστες, φίλοι του διάσημου νορβηγού συγγραφέα και της αστυνομικής λογοτεχνίας από κάθε γωνιά της Ελλάδας, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν τη Δίψα καθώς κι ένα ωραίο αναμνηστικό συλλεκτικό δώρο από το βιβλιοπωλείο της περιοχής τους. Δείτε ΕΔΩ ποια βιβλιοπωλεία συμμετέχουν.

Όπου κι αν βρίσκεστε λοιπόν το απόγευμα ή το βράδυ της Παρασκευής 7 Απριλίου, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γιορτάσετε μαζί μας μια μαγική βραδιά αφιερωμένη στον ροκ σταρ της αστυνομικής λογοτεχνίας!


(Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)

Jo_Nesbo_03©Thron_Ullberg

Τον γνώρισα με τον Χιονάνθρωπο, το οποίο μου άρεσε πολύ. Μετά συνέχισα και διάβασα όλα του τα βιβλία. Το έχω πει ότι ο Νεσμπο ειναι σαν να λύνεις σταυρόλεξο. Ακόμη και το κόμμα μετρά. Με πιάνει μανία να βρω τον δολοφόνο σε κάθε ανάγνωσμα. Βέβαια για μένα τα καλύτερα του είναι η Αστυνομία και ο Γιος. Όχι ότι και τα άλλα υστερούν αλλά σε αυτά δίνει ρεσιτάλ. Αγαπώ Νεσμπο!

Κατερίνα Δημητρίου

Όλοι ζούμε στους ρυθμούς της Δίψας και αναμένουμε να βυθιστούμε στον σκοτεινό κόσμο του Χάρι Χόλε. Για να πάρετε μια γεύση, ακούστε ΕΔΩ το soundtrack του βιβλίου (με μουσικές που είτε περιλαμβάνονται στις σελίδες του είτε είναι εμπνευσμένες από αυτές).
Παρακολουθήστε ΕΔΩ δύο βίντεο,  στα οποία ο βασιλιάς της αστυνομικής λογοτεχνίας μιλάει για το πως εμπνεύστηκε την τελευταία περιπέτεια του Χάρι Χόλε, για τον Χιονάνθρωπο και την κινηματογραφική του μεταφορά, καθώς και για τον δημοφιλή ήρωά του.
Διαβάστε ΕΔΩ την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙ ΧΟΛΕ, για να μάθετε περισσότερα για τον Jo, τον Χάρι και τη Δίψα.



Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια