Looking For Anything Specific?

Header Ads

School Band Contest Festival 2017/"Θες να παίξουμε;", εκδ. Άγκυρα


Πρόκειται για το πρώτο θεματικό φεστιβάλ μαθητικών συγκροτημάτων ενάντια στην οποιαδήποτε μορφή βίας και διοργανώνεται από τις εκδόσεις Άγκυρα! Μια εξαιρετική πρωτοβουλία που ελπίζουμε να γίνει θεσμός! Μαθητές από όλη την Ελλάδα καλούνται για να αναδείξουν το ταλέντο τους, να δημιουργήσουν και να παίξουν την μουσική τους.


Το live έχει προγραμματιστεί για τις 6 Μαΐου όπου θα παρουσιαστούν τα 10 καλύτερα τραγούδια! Τα τραγούδια των 5 πρώτων θα συμμετάσχουν με το τραγούδι τους στο CD που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Άγκυρα!

εξώφυλλο

Αφορμή, το νέο βιβλίο του Νίκου Μιχαλόπουλου "Θες να παίξουμε;" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγκυρα. Ένα βιβλίο αφιερωμένο στα παιδιά που κάθονται μόνα τους την ώρα του διαλείμματος, που είναι δέκτες αρνητικών σχολίων και κριτικής, σε αυτά τα παιδιά που σιωπούν και δεν μιλούν.  Και σε αυτά όμως που γίνονται θύτες! Ένα βιβλίο γεμάτο εικόνες που θυμίζουν graffiti και διαλόγους σκληρούς για το πως από νηπιακή ηλικία σχεδόν παιδιά γίνονται δέκτες οποιασδήποτε βίας, λεκτικής, συναισθηματικής, ακόμη και σωματικής.


Ο Νίκος Μιχαλόπουλος μέσα από το κείμενό του προσπαθεί να κινητοποιήσει και να αφυπνίσει γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικούς για το φαινόμενο της βίας και του γνωστού πλέον bulling που έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις στην εποχή μας. Θα μπορούσα να σταθώ σε πολλά σημεία σε αυτό το βιβλίο ...στην εισαγωγή και στο οπισθόφυλλο κρατώ τα παρακάτω:

17806875_10208431420772289_1741414690_n

"Αφιερωμένο σε όλα εκείνα τα παιδιά που, διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, θα αποφασίσουν να μιλήσουν." Ν.Μ.

"Πολλές φορές στη ζωή μας τα πάντα μετριούνται με μια μεζούρα, αλλά κάποιοι πάντα περισσεύουν και τα θύματα γίνονται εύκολα θύτες - και το αντίθετο - σε ένα παιχνίδι ρόλων, που μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνο, γιατί δυστυχώς όλα τα πράγματα στη ζωή δεν είναι παιχνίδι."

Οι 54 σελίδες του βιβλίου θα μας γεμίσουν οργή, θυμό, απογοήτευση, πίκρα, ίσως πολλοί να ταυτιστούν και να δουν τον εαυτό τους ως θύτη ή ως θύμα. Πόσο πιο εύκολα θα ήταν όλα εάν μιλάγαμε, εάν συζητούσαμε για ό,τι μας ενοχλεί, εάν μπαίναμε για λίγο στην θέση του άλλου και προσπαθούσαμε να τον καταλάβουμε. Σκοπός να κάνουμε κάτι σήμερα, τώρα, για την γενιά που μεγαλώνει να μην επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος. Ένα βιβλίο που θα πρέπει να το διαβάσουν οι γονείς πρώτα και μετά μαζί με τα παιδιά τους. Μπορεί άραγε να γίνει αυτή η αλλαγή για τα παιδιά μας;

17792672_10208431420252276_782566128_n

Αξίζει να σημειώσουμε ότι με την αγορά κάθε βιβλίου "θες να παίξουμε;" προσφέρονται 0,20€ στον οργανισμό Το χαμόγελο του παιδιού.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο την παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Μιχαλόπουλου...



Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. […] η κυκλοφορία του βιβλίου -ενάντια σε κάθε μορφή βίας- του Νίκου Μιχαλόπουλου με τίτλο «ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ – Όμως όλα τα πράγματα στη ζωή δεν […]

    ΑπάντησηΔιαγραφή