Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Αν μ' άφηνες τη λέξη να σου μάθω", Δημήτρης Μπουραντάς



Το απόγευμα της Τετάρτης είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να ακούσουμε τον κ. Δημήτρη Μπουραντά στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου από τις εκδόσεις Πατάκη "Αν μ' άφηνες τη λέξη να σου μάθω". Μια παρουσίαση που οργάνωσε το βιβλιοπωλείο ΙΛΙΑΣ μαζί με τον κ. Γιάννη Γκόβα και τον Εμπορικό Σύλλογο Κερατσινίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη, στο Κερατσίνι.

αν μαφηνες την λεξη να σου μάθω παρουσίαση ιλιάς8

9 χρόνια μετά το προηγούμενο βιβλίου του "Όλα σού τα 'µαθα, µα ξέχασα µια λέξη", ο κ. Μπουραντάς επιστρέφει νιώθοντας την ανάγκη για να εκφραστεί μέσω της γραφής του και να δώσει στον αναγνώστη κάτι επιπλέον, να μας πει επιτέλους αυτήν την λέξη, μια τόσο μικρή μα τόσο περιεκτική και σημαντική λέξη που αν την μάθουμε, ίσως ... ίσως ... να καταφέρουμε να δώσουμε μια διαφορετική ώθηση στον εαυτό μας, να γίνουμε λίγο καλύτεροι σαν άνθρωποι, τόσο για εμάς αλλά και για το σύνολο. Γιατί, ας μην ξεχνάμε, η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο ξεκινά από εμάς τους ίδιους πρώτα.





Το "Αν μ' άφηνες τη λέξη να σου μάθω" είναι ουσιαστικά ένα ερωτικό και πολιτικό θρίλερ. Μια αλληγορία όπου διαβάζοντας ανάμεσα από τις γραμμές, ο αναγνώστης θα βρει νοήματα και πληροφορίες, για ένα μαθησιακό ταξίδι στον κόσμο της προσωπικής ανάπτυξης.

Ποιά αυτή η λέξη που αν αφήσουμε τον κ. Μπουραντά να μας μάθει, ίσως να κάνουμε αυτήν την υπέρβαση στον εαυτό μας; Θα πρέπει να καθίσετε αναπαυτικά, να αρχίσετε το ταξίδι από το πρώτο βιβλίο και να διαβάσετε μέχρι και την τελευταία λέξη στο δεύτερο βιβλίο. Να διαβάσετε ανάμεσα στις γραμμές και να έχετε ανοιχτό μυαλό και ψυχή. Το μόνο σίγουρο ότι θα σας ταξιδέψει και θα σας ανοίξει ορίζοντες εάν το επιτρέψετε.







Στο τέλος της παρουσίασης ακολούθησε η υπογραφή των βιβλίων από τον ίδιο τον συγγραφέα. Τολμώ να πω πως ήταν από τις λίγες παρουσιάσεις που θες ακόμη ένα δίωρο για να συζητήσεις, να ακούσεις, να μάθεις ...και ίσως να μην είναι αρκετό κι αυτό. Ένα θερμό ευχαριστώ για το τόσο εποικοδομητικό απόγευμα!



*photo credits studiokorpis

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια