Looking For Anything Specific?

Header Ads

Φως μέσα στην θύελλα, Κώστας Κρομμύδας


Τον Κώστα Κρομμύδα τον γνώρισα με το βιβλίο του "Μη με λεισμόνει" και με είχε ταξιδέψει! Τώρα, το "Φως μέσα στην θύελλα" μας ταξιδεύει σε άλλα τοπία, άλλες συγκινήσεις, άλλες ανησυχίες. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.


Ξεκινώντας την αφήγηση γνωρίζουμε έναν έναν τους πρωταγωνιστές της ιστορίας αυτής. Διαφορετικοί άνθρωποι συναντιούνται και αναγκάζονται να συνυπάρξουν σε ένα φανταστικό νησί κάπου στην μέση του Αιγαίου, λόγω μιας ξαφνικής θύελλας, όπου δεν επιτρέπει σε κανέναν να φύγει, ενώ παράλληλα μυστήριοι και ανατριχιαστικοί φόνοι συμβαίνουν στο νησί. Κάποιος είναι ο δολοφόνος και βρίσκεται μεταξύ τους, ενώ παράλληλα καλούνται να αντιμετωπίσουν τα στοιχεία της φύσης.

Κλειδί της υπόθεσης η μυστηριώδης γυναίκα που κατοικεί στο νησί και κανείς δεν ξέρει το παραμικρό για αυτήν. Επίσης, η Φωτεινή, που με το πάθος και την θέληση της, δίνει λύσεις και εμπνέει θετικά τους γύρω της, ενώ παράλληλα, μέσα από τις καταστάσεις που έρχεται να αντιμετωπίσει, τόσο σε προσωπικό όσο και κοινωνικό επίπεδο, γνωρίζει καλύτερα τον εαυτό της. Ίσως τελικά να γνωρίσει και τον αληθινό έρωτα;

Φίλοι θα γίνουν εχθροί. Και εχθροί θα γίνουν φίλοι. Οι μάσκες θα πέσουν και ο κάθε ένας από τους πρωταγωνιστές θα δείξει τον πραγματικό του εαυτό. Ενώ, μυστικά του παρελθόντος θα έρθουν στην επιφάνεια με όποιες συνέπειες.

Ο Κώστας Κρομμύδας πλέκει μια ιστορία μυστηρίου, με έντονες περιγραφές στο τοπίο και στους ανθρώπους με διαφορετικά ψυχολογικά προφίλ. Δανείζεται θέματα της επικαιρότητας και μας θέτει ερωτήματα και προβληματισμούς, όπως το πόσο προκατειλημμένοι είμαστε με διαφορετικούς ανθρώπους εμφανισιακά/λόγο καταγωγής/θρησκείας κλπ, πόσο τελικά ελέγχουμε την φύση ή η φύση εμάς, τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε υπό καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης όπου η ζωή μας ίσως εξαρτάται από τις όποιες αποφάσεις μας; 

Βάζω αυτούσιο την φράση του Κομφούκιου που βρίσκετε στην τελευταία σελίδα του βιβλίου ...
"Προτού ξεκινήσεις ένα ταξίδι εκδίκησης, σκάψε δύο τάφους"

Θα γνωρίσετε έναν λίγο διαφορετικό Κώστα Κρομμύδα σε αυτό το μυθιστόρημα, γιατί η πρωταγωνίστρια, η Φωτεινή, θα μιλήσει σε πρώτο πρόσωπο στο κείμενο. Δεν λείπει τίποτα σε ένταση, αγωνία, πάθος και μυστήριο! Καλοτάξιδο και αυτό!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια