Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Μικρό λευκό κοχύλι" Κατερίνα Χλωροκώστα

"Μικρό λευκό κοχύλι" Κατερίνα Χλωροκώστα εκδόσεις Γαβριηλίδης

«Εκεί ανάμεσα στα πόδια σου, γύρω σου, πίσω σου, εκεί στο ύψος της μέσης σου ή και πιο χαμηλά. Εκεί που αν χαμηλώσεις το βλέμμα θα δεις ένα μικρό ανθρωπάκι να σε ακολουθεί γεμάτο αγωνία. Περιμένει μια σου λέξη, ένα χαμόγελο, ένα χάδι φευγαλέο στα μαλλιά. Ζητιανεύει μια σου στιγμή πολύτιμη».


Το «μικρό λευκό κοχύλι» από την εισαγωγή κιόλας σε ρίχνει στα βαθιά. Θέλει να σε μάθει να κολυμπάς. Και καλά κάνει!

Δε σε αφήνει να διαβάσεις πάνω από δυο τρεις σελίδες και σε αναγκάζει  να σταματήσεις για λίγο το διάβασμα και να αναρωτηθείς για το δικό σου μικρό πλάσμα που σε φτάνει κάπου στο ύψος της μέσης ή πιο πάνω. Προσπαθείς να θυμηθείς πότε ήταν η τελευταία φορά που του χάιδεψες φευγαλέα τα μαλλιά ή του χαμογέλασες χωρίς λόγο.

Ορίστε λοιπόν τι θα πει «καλό βιβλίο». Καλό βιβλίο είναι εκείνο που έχει να σε μάθει κάτι και να σε κάνει να σκεφτείς. Καλό βιβλίο είναι εκείνο που συνεχίζεις και το θυμάσαι για καιρό αφού το διαβάσεις. Και το «μικρό λευκό κοχύλι» είναι ένα τέτοιο βιβλίο!

Η Κατερίνα Χλωροκώστα μας διηγείται μια ιστορία που δεν είναι αληθινή αλλά κάλλιστα θα μπορούσε να είναι. Έχουν υπάρξει πολλές παρόμοιες άλλωστε.

Μέσα λοιπόν από μια απλή ιστορία μας βάζει να σκεφτούμε να αναρωτηθούμε, να προβληματιστούμε και γατί όχι να τα δούμε όλα αλλιώς και να γίνουμε καλύτεροι γονείς. Πρώτα για τα παιδιά μας και ύστερα για μας. Ή το αντίθετο. Πρώτα για μας και ύστερα για τα παιδιά μας. Εξάλλου αυτά τα δυο είναι τόσο αλληλένδετα μεταξύ τους που δεν είναι εύκολο να τα ξεχωρίσεις.

«Φρόντισε τον εαυτό σου, δώσε του την αγάπη που του αξίζει. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για κανέναν αν εγκαταλείψεις τις ανάγκες, τις επιθυμίες, τα όνειρα σου».

Μπορεί να λείπει το μπόι από αυτό το βιβλίο αλλά στις σελίδες του κρύβει ένα γίγαντα!

Μην το φοβάστε. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια