Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Απέναντι" Θοδωρής Παπαϊωάννου

"Απέναντι" Θοδωρής Παπαϊωάννου

Τι γίνεται όταν ένα σκαθάρι θέλει να περάσει ένα μεγάλο δρόμο ώστε να φτάσει στη φίλη του που τον περιμένει στην απέναντι πλευρά;


Ο Μέλιος δεν έχει παρά να προσπαθήσει και να δοκιμάσει όλους τους πιθανούς τρόπους που θα σκεφτεί ώστε να φτάσει στην αγαπημένη του φίλη Μελανή.
Επιστρατεύει λοιπόν ποδήλατα, πατίνια, μαγικά χαλιά κι άλλα πολλά. Είναι πιο δύσκολο όμως να περάσει τον μεγάλο σαν μαύρο φίδι δρόμο από ότι το είχε φανταστεί.
Θα φτάσει τελικά ο Μέλιος στον προορισμό του και στη φίλη του;
Και με ποιο τρόπο;

Το Απέναντι είναι ένα πολύχρωμο βιβλίο γεμάτο όμορφα συναισθήματα και διδάγματα.
Μα αυτό που μένει περισσότερο από όλα είναι εκείνο το υπέροχο ταξίδι που αναγκάζει όλα τα ζωντανά πλάσματα να προσπαθούν μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους. Μπορεί ένα τέτοιο ταξίδι να είναι μακρύ και δύσκολο αλλά το τέλος μπορεί να δικαιώσει όλες τις προσπάθειες.
Γιατί αναμφισβήτητα αυτό που μένει είναι η προσπάθεια και η ελπίδα!


Η γνώμη μου είναι πως τα παιδικά βιβλία δεν απευθύνονται μόνο στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους. Κυρίως στους μεγάλους!
Γιατί οι μεγάλοι είναι εκείνοι που έχουν ξεχάσει να κάνουν τέτοια ταξίδια. Τα πιο μεγάλα και συναρπαστικά ταξίδια της ζωής τους.


Αν λοιπόν πέσει στα χέρια σας το βιβλίο του Θοδωρή Παπαϊωάννου από τις εκδόσεις Ίκαρος διαβάστε το χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια