Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Φιλί στα μάτια" της Πασχαλίας Τραυλού


Είναι φορές που το κατάλληλο βιβλίο έρχεται στα χέρια σου, την κατάλληλη στιγμή. Το μυθιστόρημα της Πασχαλίας Τραυλού "Φιλί στα μάτια" είναι ένα αφιέρωμα ύμνος στην γυναίκα, που από την αρχή του χρόνου αγωνίζεται και παλεύει για τα ίσα δικαιώματά της στη ζωή, για την ανεξαρτησία της, την αυτονομία της.


Η γραφή της Πασχαλίας σε παρασύρει σε αυτήν την ιστορία γεμάτη δολοπλοκίες, πάθη, μυστικά, σιωπές και διεισδύει στην ψυχή των βασανισμένων και καταπιεσμένων γυναικών, που έχουν υποστεί κάθε μορφή βίας. Ενώ επιπλέον, μας μαθαίνει την συγχώρεση και την λύτρωση ψυχής και πνεύματος. Γιατί, μπορεί οι νόμοι που έφτιαξε ο άνθρωπος να τιμωρούν τα εγκλήματα βάζοντας πίσω από κάγκελα τους "ένοχους", όχι πάντοτε δίκαια, αλλά οι νόμοι της ζωής, η θεία δίκη, δεν κάνουν ποτέ λάθος, και στο τέλος σε αυτήν την ζωή, όλοι παίρνουν αυτό που τους αξίζει.

Η ιστορία ξεκινά από πολύ παλιά... γύρω στο 1922 και τη Μαριγώ, την οικονόμο ενός μεγάλου αρχοντικού στην Σύρο. Η Μαριγώ είναι τα αυτιά και τα μάτια πολλών εγκλημάτων σε αυτό το αρχοντικό, αλλά ποτέ δεν θα μιλήσει, αποφασίζοντας να κρατήσει για την ίδια τα ένοχα μυστικά που διαπράττονται.

Μετά από πολλά χρόνια, στο 1992, δύο παιδιά ο Άλκης και η Αλεξία θα πληρώσουν για την χρόνων αυτή σιωπή, ανακαλύπτοντας την αλήθεια που τους παρασέρνει.

Οι πληγές του σώματος κάποια στιγμή επουλώνονται. Οι πληγές της ψυχής όμως είναι οι πιο βαθιές, που αφήνουν ανεξίτηλα τα σημάδια τους. Οι πιο τολμηροί και με αγνή καρδιά, μπορούν να διακρίνουν τις πληγές αυτές στα μάτια των πληγωμένων.

Το νέο μυθιστόρημα της Πασχαλίας Τραυλού κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα και ήδη έχει συγκινήσει και αγγίξει με την πένα της πολλούς! Είχαμε την τιμή να μας μιλήσει η ίδια για την ιστορία αυτή. Απολαύστε την εδώ:

Το όραμα της Σιμόν Ντε Μποβουάρ και το Φιλί στα μάτια, της Πασχαλίας Τραυλού

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. […] Το νέο μυθιστόρημα της Πασχαλίας Τραυλού «Φιλί στα μάτια» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Το διαβάσαμε και το παρουσιάσαμε εδώ. […]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλο ένα βιβλίο στην λίστα αυτών που θα ήθελα να διαβάσω. Ένας μισθός δεν με φτάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πασχαλια Τραυλου15 Ιουλίου 2017 στις 9:14 π.μ.

    Ευχαριστω πολυ για την προβολη του βιβλιου κ των αποψεων μου. Με εκτιμηση, Πασχαλια Τρσυλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το αιώνια πρόβλημα των booklovers Αθανασία μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τιμή μας κυρία Πασχαλία και για το βιβλίο και για το κείμενό σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή