Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Ματωμένα ίχνη" Henning Mankell

"Ματωμένα ίχνη" Henning Mankell εκδόσεις Ψυχογιός

Η Λουίζ Καντόρ είναι αρχαιολόγος και δουλεύει σε ανασκαφές στην Ελλάδα.
Όταν όμως επιστρέφει στο σπίτι της στη Σουηδία βρίσκει το γιο της Χένρικ νεκρό στο κρεβάτι του φορώντας τις πιτζάμες του.


Το πόρισμα της αστυνομίας και της ιατροδικαστικής εξέτασης είναι αυτοκτονία.
Η Λουίζ όμως ξέρει πολύ καλά το γιο της και δε δέχεται σε καμία περίπτωση πως εκείνος αυτοκτόνησε. Ο Χένρικ κοιμόταν πάντα γυμνός.
Και αφού κανείς δε μπορεί να τη βοηθήσει εφόσον δεν υπάρχουν στοιχεία για να ξεκινήσει έρευνα για τη δολοφονία του, αποφασίζει να το κάνει μόνη της.


Θα αναζητήσει τον πρώην σύζυγο της και πατέρα του Χένρικ στη μακρινή Αυστραλία και θα ξεκινήσουν να βρουν τις αλήθειες του γιου τους.
Δυστυχώς τα πράγματα για εκείνους δεν θα είναι εύκολα.
Νομίζουν πως ήξεραν το γιο τους, ειδικά η Λουίζ. Τελικά δεν τον ήξεραν καθόλου και ο δρόμος που θα πρέπει να περπατήσουν είναι δύσβατος και γεμάτος παγίδες.


Η Λουίζ μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα ταξιδέψει σε τρεις ηπείρους αναζητώντας την αλήθεια. Στα μισά της διαδρομής της θα μείνει μόνη. Ο μόνος άνθρωπος που θα της απομείνει θα είναι ο πατέρας της και οι σκόρπιες κουβέντες τους από τηλεφωνήματα που κόβονται στη μέση λόγω αποστάσεων και άσχημων καιρικών συνθηκών.

Η Λουίζ σε αυτό το ταξίδι της αναζήτησης της αλήθειας θα γνωρίσει πολλούς ανθρώπους . Άλλους καλούς άλλους όχι. Άλλους έτοιμους να τη βοηθήσουν άλλους όχι. Και άλλους έτοιμους να φτάσουν στα όρια προκειμένου να διαφυλάξουν τα μυστικά τους.

Ένα καλό βιβλίο που μιλά για τις μάχες που πρέπει να δώσει ένας γονιός για να προστατεύσει τη μνήμη του νεκρού παιδιού του.
Ένα βιβλίο που μιλά ανοιχτά για την Αφρική και τις συνθήκες που γεννιούνται ζουν και πεθαίνουν οι άνθρωποι της. Και τέλος ένα βιβλίο που θίγει ανοιχτά το θέμα των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιριών και τα πειράματα τους.


Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια