Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Έγκλημα στην οικογένεια του Σερ Τζέιμς" της Kate Saunders


Αυτό το βιβλίο αποτελεί ιδανική συντροφιά ένα απόγευμα και διαβάζετε μονορούφι μιας και η Kate Saunders μας ταξιδεύει στο μακρινό παρελθόν, στο βικτοριανό Λονδίνο, μια περίοδο που πολύ μας αρέσει κι εμάς, εμπνευσμένη από την ηρωίδα του Καρόλου Ντίκενς στο κλασσικό μυθιστόρημα "Ντέιβιντ Κόπερφιλντ". Κυκλοφόρησε μόλις τον Ιούνιο που μας πέρασε από τις εκδόσεις Διόπτρα.


Το "Έγκλημα στην οικογένεια του Σερ Τζέιμς" πρόκειται για ένα μυθιστόρημα αναζήτησης ενός δολοφόνου που άφησε πίσω του αρκετά θύματα, που όμως εκ πρώτης όψης δεν φαίνεται να τα συνδέει τίποτα. Η ηρωίδα μας, η κυρία Ροντ, καλείτε να αναλάβει διακριτική δράση για να βρει τις απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που δημιουργούνται, μέχρι να φτάσει στην άκρη του μυστηρίου.

Σε αυτό το μυθιστόρημα, εκτός από την υπέροχη ατμόσφαιρα που μας μεταφέρει η συγγραφέας και το μυστήριο που μας θυμίζει λίγο από Σέρλοκ Χολμς, βάζει κάτω από τον μεγεθυντικό φακό τον ρόλο και τον τρόπο ζωής των γυναικών της τότε εποχής. Γυναίκες της καλής κοινωνίας και μη, είναι δέσμιες της κοινωνικής κριτικής, όπου οι ελάχιστες τολμηρές που αποφασίζουν να πάρουν την μοίρα στα χέρια τους είναι δακτυλοδεικτούμενες, περιθωριακές.

Συγκίνηση, έρωτας, αγάπη, θυμός, απόγνωση, είναι μερικά από τα συναισθήματα που συναντάμε. Σίγουρα διαβάζετε απνευστί!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια