Looking For Anything Specific?

Header Ads

Δικαίωμα στη ζωή, του Jack Ketchum



Είναι από τα βιβλία που σε προδιαθέτουν για το τι πρόκειται να διαβάσεις. Κι αυτό είναι κάτι σκοτεινό, η άσχημη πλευρά του ανθρώπινου μυαλού και το τι μπορεί να σκαρφιστεί για να κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα...μα πόσο χειρότερα μπορούν να γίνουν; Στο "Δικαίωμα για ζωή" ο Ketchum υφαίνει ένα θρίλερ που σίγουρα σου κάθεται βαρύ στο στομάχι και στο μυαλό.

Screenshot_5

Πρέπει να είσαι προϊδεασμένος εάν επιλέξεις να το διαβάσεις, αλλιώς ίσως να σου φέρει μια αίσθηση απόλυτης και αποπνικτικής κατάθλιψης. Βρήκα πολύ έξυπνο πως μέσα σε λίγες σελίδες -πρόκειται για ένα θρίλερ 153 σελίδων- καταφέρνει να χωρέσει την απόλυτη παράνοια, τα πολλά επίπεδα διαφορετικής αντίληψης των ατόμων, και να θίγει ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, αυτό του δικαιώματος μιας γυναίκας να γίνει μητέρα ή όχι.

Στο τέλος της ανάγνωσης μου άφησε μια αίσθηση μελαγχολίας και υπάρχει ο κίνδυνος προς στιγμήν να καταρρεύσει η όποια αισιοδοξία για τον κόσμο που μπορεί να έχεις φτιάξει.

Ενδιαφέρουσες οι κριτικές στο οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Επιλέχθηκε από τον Stephen King στο βιβλίου του "Περί συγγραφής" (On writing) ως ένα από τα καλύτερα βιβλία που είχε διαβάσει την προηγούμενη τριετία. 

"Ο Ketchum είναι ένα αρχέτυπο, όποιος συγγραφέας τον διαβάσει είναι αδύνατον να μην επηρεαστεί από αυτόν και όποιος αναγνώστης ανακαλύψει το έργο του δεν μπορεί να τον ξεχάσει εύκολα..." Stephen King



Και η αλήθεια, εμείς ως αναγνώστες, δεν θα τον ξεχάσουμε εύκολα...

Αν ψάχνετε ένα δυνατό ανάγνωσμα, που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, τότε αυτό σίγουρα θα ήταν μια από τις πρώτες επιλογές! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις λογείον.


Πρόκειται για μια διεστραμμένη, προειδοποιητική ιστορία που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Η Σάρα Φόστερ απαγάγεται μπροστά από μια κλινική εκτρώσεων. Οι απαγωγείς της ξέρουν πού μένει, πού γεννήθηκε, ποιος είναι ο εραστής της, ακόμη και πού παίζει γκόλφ ο πατέρας της τα σαββατοκύριακα. Την πληροφορούν για μια μυστηριώδη Οργάνωση και για τους σκλάβους που έχει. Της δείχνουν τι πρόκειται να πάθει, αν προσπαθήσει να δραπετεύσει. Κοιμάται σε ένα φέρετρο. Την ταΐζουν όποτε θέλουν, τη βιάζουν όπως και όποτε θέλουν. Την κάνουν συνεργό σε έναν φόνο. Έχουν σχέδια για τη Σάρα… και το μωρό της. 

Το Δικαίωμα στη ζωή προτάθηκε για το βραβείο Bram Stoker. Τέλος, έχουν αγοραστεί τα δικαιώματα για τη μεταφορά του βιβλίου στον Κινηματογράφο.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια