Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Αρκτική Παγίδα" του Dan Brown


Ο Dan Brown είναι από τους αγαπημένους μου συγγραφείς. Μπορεί να διαβάσω παραπάνω από μία φορά το εκάστοτε μυθιστόρημά του, αλλά κάθε φορά με τον ίδιο ενθουσιασμό. Ο πρωτότυπος τίτλος αυτού του μυθιστορήματος είναι Deception Point και πριν μερικά χρόνια είχε εκδοθεί για την Ελλάδα ως Αρκτικός Κύκλος σε μετάφραση Χρήστου Καψάλη. Την μετάφραση στις εκδόσεις Ψυχογιός την έχει επιμεληθεί ο Γ. Μπαρουξής και πλέον κυκλοφορεί υπό τον τίτλο Αρκτική Παγίδα.


Ο Dan Brown με τον μοναδικό τρόπο του, σε βάζει σε έναν κυκλώνα μυστικών, πολιτικών συνωμοσιών, χρησιμοποιεί σύγχρονη γλώσσα, πραγματικές τοποθεσίες και τεχνολογικά επιτεύγματα. Περιπλέκει με έναν πανέξυπνο τρόπο την ιστορία του, κρατώντας μας σε αγωνία μέχρι τελευταίας σελίδας. Σου δίνει την εντύπωση ότι σου έχει δώσει όλες τις απαντήσεις, όλα τα στοιχεία, αλλά το τέλος είναι ακόμη πιο περίπλοκο από όσο πιστεύεις.

Λόγο των πολλών πραγματικών στοιχείων, σε κάνει να αναρωτιέσαι εάν όντως έχουν συμβεί ή είναι πιθανό να συμβαίνουν ήδη τέτοιες καταστάσεις, οι οποίες επηρεάζουν όλο τον πλανήτη και σε κάνουν να νιώθεις, αν μη τι άλλο, ένας κόκκος άμμου στο απέραντο σύμπαν. Τα ερωτήματα που σου δημιουργούνται είναι ακόμη πιο πολλά, πιο περίπλοκα. Σε κάνει να αντιλαμβάνεσαι το μέγεθος των πραγμάτων και των καταστάσεων που συμβαίνουν ερήμην σου, όπου οι αποφάσεις παίρνονται από μια χούφτα ανθρώπους, για την μοίρα ...όλων, του πλανήτη Γη και του σύμπαντος.

Ένα υπέροχο σύγχρονο θρίλερ που θα μπορούσε να είναι και ...προφητικό! Άπαξ και το ξεκινήσεις, δεν το αφήνεις εάν δεν το τελειώσεις.

Περίληψη
Ένας δορυφόρος της NASA εντοπίζει ένα απίστευτο εύρημα θαμμένο στους πάγους της Αρκτικής, και η διαστημική υπηρεσία σπεύδει να το ανακηρύξει τη σπουδαιότερη ανακάλυψη του αιώνα. Η επιτυχία αυτή έρχεται σε μια καίρια συγκυρία, όπου η αξιοπιστία της NASA έχει πληγεί από αλλεπάλληλες αποτυχίες, ενώ επηρεάζει βαθύτατα και τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές. Ο Πρόεδρος αποστέλλει την αναλύτρια πληροφοριών Ρέιτσελ Σέξτον για να επιβεβαιώσει τη γνησιότητα της ανακάλυψης. Μαζί με τον διακεκριμένο ωκεανογράφο Μάικλ Τόλαντ και μια ομάδα ειδικών, θα ανακαλύψει μια τρομακτική συνωμοσία, μια τεράστια απάτη, που απειλεί να τινάξει στον αέρα όλα τα επιστημονικά και πολιτικά δεδομένα. Προτού η Ρέιτσελ προλάβει να επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο, εκείνη και ο Μάικλ δέχονται επίθεση από μια ομάδα αδίστακτων εκτελεστών, που θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να κρύψουν την αλήθεια. Μόνη τους ελπίδα για σωτηρία είναι να βρουν ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την πλεκτάνη. Και θα διαπιστώσουν ότι η αλήθεια είναι η μεγαλύτερη απάτη από όλες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια