Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Άμοιρο παιδί" Γιάννης Νικολούδης



"Άμοιρο παιδί" Γιάννης Νικολούδης εκδόσεις Παράξενες Ημέρες

"Δεν ξέρω τι να κάνω, είμαι μόνος, δεν ξέρω κανένα γιατί. Εγώ.
Μόνος. Εγώ".


Το "άμοιρο παιδί" καταφθάνει στην Κρήτη μια Τετάρτη του Νοέμβρη. Δεν είναι επιλογή του. Χάρη κάνει. Καλύτερα αγγαρεία.
Οι γονείς του τον έχουν στείλει να δουλέψει στην επαρχία για τη σεζόν του χειμώνα. Έχουν φροντίσει να μείνει σε ένα συγγενικό σπίτι με μόνη συντροφιά μια θεία απροσδιόριστης ηλικίας. Έχουν επίσης φροντίσει με ποιο συνεργείο θα δουλεύει στα χωράφια.Πρέπει το παιδί να στρωθεί στη δουλειά. Από αλήτης να γίνει ένας χρήσιμος άνθρωπος. Να πάρει μπρος. Η ζωή προχωράει κι εκείνος μένει πίσω.

Ο Χρήστος θα υπακούσει σαν άβουλο ον και θα βρεθεί μόνος του σε μια μικρή πόλη της Κρήτης χωρίς να ξέρει κανέναν και για πρώτη φορά στη ζωή του να εργάζεται. Όλα είναι παράξενα και αλλιώτικα από ότι έχει συνηθίσει και δυσκολεύεται να προσαρμοστεί. Δεν του αρέσει εκεί. Πρέπει όμως να πάρει μπρος.
Και θα πάρει.

Εξαρτάται όμως πως το εννοεί ο καθένας το μπρος. Γιατί τα πράγματα δεν έρχονται πάντα όπως τα υπολογίζουμε. Ούτε οι άνθρωποι είναι ικανοί να υπολογίσουν όλες τις πιθανότητες.
Το "άμοιρο παιδί" θα παλέψει μέχρι τέλος με τις φαντασιώσεις του και με τις εμμονές του. Θα ενταχθεί στην κοινωνία της επαρχίας αλλά και θα προκαλέσει.
Ποιος θα αντέξει μέχρι το τέλος;

Ένα βιβλίο μικρογραφία της επαρχίας του σήμερα.
Ένας νέος που ψάχνει απεγνωσμένα την ταυτότητα του.
Μια ιστορία που ασφυκτιά για αλήθεια και ελευθερία.

Το "άμοιρο παιδί" του Γιάννη Νικολούδη κυκλοφορεί
από τις εκδόσεις παράξενες μέρες!



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια