Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Αν ήταν όλα αλλιώς" Αλκυόνη Παπαδάκη

Αν ήταν όλα αλλιώς της Αλκυόνης Παπαδάκη από εκδόσεις Καλέντης

Αν η ψυχή μας φορούσε πάντα τα καλά της και καλωσόριζε τα όνειρα μας.......Αν .... Αν... Αν ήταν όλα αλλιώς!
Άντε καλέ!
Μα τότε, πως θα ξεχωρίζαμε το φως που κλείνουν μέσα τους τα φύλλα της παπαρούνας;


Τι θα άλλαζε αν ήταν όλα αλλιώς; Αν δεν είχε συμβεί εκείνο ή το άλλο; αν οι επιλογές είχαν παρθεί άλλη στιγμή, κάτω από άλλες συνθήκες;
Πολλά τα αν... κάποιες φορές θλιμμένα, άλλες φορές ονειρεμένα... πάντα όμως μάταια.

Η Αλκυόνη Παπαδάκη μας ξετυλίγει μια ιστορία που θα μπορούσε να είναι σαν πολλές άλλες περικυκλωμένη με μάταια αν. Τα αν όμως είπαμε είναι πάντα μάταια γι αυτό και διαβάζουμε την ιστορία της Σαραγώς σαν να είναι μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή ιστορία που στο τέλος αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση στην ψυχή.

Η Σαραγώ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της κοντά στην Αττική, έμεινε νωρίς χωρίς μάνα και μεγάλωσε με μια νταντά μικρασιάτισσα που την έφερε  στο σπίτι ο πατέρας της ο καπετάν Θόδωρος. Μα όταν η Σαραγώ ερωτεύτηκε το Γιάνγκο και πήρε την απόφαση να τον ακολουθήσει και παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα της τότε η ζωή άλλαξε πολύ. Έγινε αυτό που λέμε... αλλιώς. Πολύ αλλιώς. Σαν εκείνο το αλλιώς που δεν έχει θέση στα όνειρα μιας νέας και ερωτευμένης γυναίκας.
Η Σαραγώ αγάπησε το Γιάνγκο, αγάπησε την Κουλίτσα που ζούσε στο σπίτι της πεθεράς της και έγινε και δικό της σπίτι, λάτρεψε το Φάκο το παιδί της σαν ότι πολυτιμότερο έριξε η ζωή στο δρόμο της. Αγάπησε τον αργαλειό της και εξέλιξε τη δουλειά της. Εκείνη όμως ποιοι την αγάπησαν; Γιατί η ψυχή της μαύρισε και έμεινε ολομόναχη; Γιατί οι μόνοι άνθρωποι που της απέμειναν ήταν η Κουλίτσα και ο Φάκος; Ειδικά ο Φάκος που έγινε ξανά παιδί  και που πια είχε περισσότερο την ανάγκη της μάνας του από ποτέ. Της μάνα του, του μοναδικού ανθρώπου που του απέμεινε στη ζωή.

Αξίζει να διαβάσετε ένα βιβλίο της Αλκυόνης Παπαδάκη ακόμη κι αν αυτά τα βιβλία δεν είναι του γούστου σας. Η Αλκυόνη Παπαδάκη έχει το μοναδικό ταλέντο να φτιάχνει χαρακτήρες απλούς και καθημερινούς αλλά ταυτόχρονα ξεχωριστούς και σπουδαίους. Χρησιμοποιεί απλή γλώσσα, ικανή όμως να σκίσει τις σκέψεις και να τις κάνει κομμάτια.

Το "αν ήταν όλα... αλλιώς" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλέντη!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια