Looking For Anything Specific?

Header Ads

Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες

Η "Ιστορίες της ΚαληΝύχτας για Επαναστάτριες" των Έλενα Φαβίλι και Φραντέσκα Καβάλο είναι ένα βιβλίο που περίμενα πως και πως να έρθει στην Ελλάδα. Μόλις πριν λίγες ημέρες οι εκδόσεις Ψυχογιός ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του. Την μετάφραση την έχει επιμεληθεί η Έρρικα Πάλη.

Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες εκδόσεις Ψυχογιός


Μέχρι στιγμής έχει μεταφραστεί σε 33 γλώσσες και έχει πουλήσει 500 χιλιάδες αντίτυπα παγκοσμίως, ενώ έχουν εργαστεί 60 γυναίκες εικονογράφοι από όλον τον κόσμο. Περιέχει ένα mini βιογραφικό από 100 επώνυμες γυναίκες που άφησαν το δικό τους στίγμα στον κόσμο, η κάθε μία στην ειδικότητά της.
Βρίσκουμε ονόματα από τον χώρο της επιστήμης, του αθλητισμού, της λογοτεχνίας, της πολιτικής κλπ. Ομολογώ, έμαθα κι εγώ πολλά που δεν ήξερα για αυτές τις διάσημες γυναίκες, μεταξύ των οποίων οι Βιρτζίνια Γουλφ, Εβίτα Περόν, Ελισάβετ Α', Ιζαμπέλ Αλιέντε, Μάγια Αγγέλου, Μάργκαρετ Χάμιλτον, κα.

Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες εκδόσεις Ψυχογιός

Παρόλο που είναι ένα εικονογραφημένο βιβλίο για την παιδική λογοτεχνία, θα έλεγα πως είναι ένα κόσμημα για την όποια βιβλιοθήκη και για ενήλικες. Στόχος του, όπως θα δείτε και στο βίντεο, είναι η εμπιστοσύνη, που σε μεγάλο βαθμό λείπει από τις γυναίκες, αλλά και από τον κόσμο προς τις γυναίκες.
Μέσα λοιπόν από τις ιστορίες παραδείγματα αυτών των διάσημων γυναικών, παίρνουμε κι εμείς λίγο περισσότερο θάρρος, νιώθουμε λίγο περισσότερη εμπιστοσύνη σε εμάς, μαθαίνουμε πως σε κάθε εμπόδιο δεν πρέπει να τα παρατάμε αλλά να βρίσκουμε τρόπους να το υπερπηδάμε.

Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες εκδόσεις Ψυχογιός

Σε έναν κόσμο γεμάτο στερεότυπα, ειδικά προς τις γυναίκες, αλλά και προς τους άντρες, αυτό το βιβλίο έρχεται για να τον αλλάξει. Να δείξει πως όλοι έχουμε την δύναμη μέσα μας, αρκεί να την αφήσουμε να βγει προς τα έξω. Να εμπιστευτούμε το ένστικτό μας και να μην τα παρατάμε ποτέ, όπως έκαναν όλες αυτές οι υπέροχες 100 γυναίκες πριν από εμάς, που έζησαν σε καιρούς δύσκολους, όρθωσαν το ανάστημά τους, πίστεψαν στα όνειρά τους και τα κατάφεραν... κι έμειναν στην ιστορία.

Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβαστεί από όλες τις γυναίκες... αλλά και τους άντρες!
Γονείς διαβάστε το στα παιδιά σας!


Λίγα λόγια


Το βιβλίο Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες δίνει νέο περιεχόμενο στα παραμύθια, εμπνέοντας τα κορίτσια με τις ιστορίες 100 ηρωικών γυναικών, από τη βασίλισσα Ελισάβετ μέχρι τη Σερένα Ουίλιαμς.

Εικονογραφημένο από 60 γυναίκες εικονογράφους από κάθε γωνιά του πλανήτη, είναι το βιβλίο που έχει λάβει τις περισσότερες χορηγίες στην ιστορία της συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding).



Αξίζει να σημειώσουμε πως οι συγγραφείς Έλενα και Φραντσέσκα έχουν ιδρύει το Timbuktu Labs, ένα καινοτόμο εργαστήριο μίντια για παιδιά. Από βιβλία μέχρι παιδικές χαρές και από παιχνίδια σε κινητά μέχρι διαδραστικά εργαστήρια, έχει στόχο να επαναπροσδιορίσει τα σύνορα των μίντια για παιδιά μέσω δυασμού περιεχομένου που θα προκαλέσει σκέψη, αστρικού σχεδιασμού και υψηλής τεχνολογίας. Με δύο εκατομμύρια χρήστες σε περισσότερες από εβδομήντα χώρες, δώδεκα εφαρμογές για κινητά και επτά βιβλία, το εργαστήριο χτίζει μια παγκόσμια κοινότητα προοδευτικών γονιών.
Το προϊόντα του ιδρύματος έχουν κερδίσει πολλά βραβεία. 

Μπορείς να επισκεφθείς την κοινότητα στα facebook / instagram / web.



Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Καλημέρα Κάλη μου! Το έχω δει και εγώ που κυκλοφορεί στα media αλλά δεν ήξερα τι πραγματευόταν! Φαίνεται υπέροχο! Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι εξαιρετικό παιδικό βιβλίο Μαρία! Καλή ημέρα και από εμένα!

      Διαγραφή