Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Γράμματα στις κόρες μου" Ελίζαμπεθ Νομπλ

"Γράμματα στις κόρες μου" Ελίζαμπεθ Νομπλ εκδόσεις Μίνωας

Η Μπάρμπαρα ξέρεις πως σύντομα θα φύγει από τη ζωή. Λυπάται αφάνταστα που οι τέσσερις κόρες της θα μείνουν πίσω χωρίς εκείνη να είναι δίπλα τους στα καλά και τα άσχημα που τις περιμένουν.


Θέλει όμως να τους "μιλήσει" μέσα από γράμματα που θα γράψει για εκείνες. Μέσα από τις λέξεις-που ομολογουμένως- μιλάνε πιο εύκολα από ότι τα λόγια και να τους μάθει πως δεν γεννήθηκε μαμά τους, αλλά κάποτε υπήρξε κι εκείνη παιδί και νέα γυναίκα -αλήθεια χωρίς ραγάδες- και πολύ θα ήθελε οι κόρες της να την είχαν γνωρίσει έτσι. Μα αυτό δε γίνεται. Οπότε μέσα από τα γράμματα της τους μιλάει για τη ζωή της, για όλα όσα δεν ξέρουν οι κόρες για εκείνη. Πράγματα προσωπικά της, μυστικά που έκρυψε πολύ καλά μέσα της, χαρές που καταχώνιασε γιατί έτσι "έπρεπε", αλλά και πόνο, λύπη, και σε κάποιες περιπτώσεις απόγνωση που μεταφράστηκε σε πράξεις απελπισίας.

Έτσι είναι οι άνθρωποι. Οι γυναίκες ίσως λίγο περισσότερο. Μια άβυσσο με δικές τους σκέψεις, πράγματα που θέλησαν και δεν έκαναν, πράγματα που έκαναν με το ζόρι, στιγμές που λάτρεψαν κι άλλες που τις γέμισαν πόνο. Οι ψυχές τους όμως γεμάτες από συναισθήματα. Και η Μπάρμπαρα θέλοντας να αφήσει κάτι πέρα για πέρα αληθινό στα παιδιά της, τους μιλάει για όλα αυτά μέσα από τα γράμματα της που θα διαβαστούν αφού θα έχει φύγει από τη ζωή. Κάποια γράμματα θα είναι σκληρά για τις κόρες της. Αλλά και η ζωή δεν είναι πάντοτε μαλακή και δίκαιη με τους ανθρώπους.

Γράμματα λοιπόν σε τέσσερα κορίτσια. Τέσσερις διαφορετικοί χαρακτήρες, τέσσερις διαφορετικές ηλικίας. Μία μαμά που φεύγει και αφήνει τη δική της προσωπική κληρονομιά στα κορίτσια της.

Διαβάστε το αν πέσει στα χέρια σας! Πραγματικά αξίζει!! Και αλήθεια στο τέλος δεν αφήνει μόνο θλίψη αλλά και μια απροσδόκητη ελπίδα!!!


Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια