Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Οχτώ" Katherine Neville

"Οχτώ" Katherine Neville εκδόσεις Λιβάνης

"Είμαι μάστορας σε αυτό το παιχνίδι", τον θυμήθηκα να μου λέει. "Ποιος κερδίζει;" τον είχα ρωτήσει κάποια στιγμή κι εκείνος μου απάντησε: "Εγώ. Πάντα εγώ κερδίζω".


Το "οχτώ" είναι ένα βιβλίο από εκείνα που ταξιδεύουν στο χρόνο και το χώρο. Στο χρόνο γιατί η ιστορία του υπερβαίνει τη χιλιετία και στο χώρο γιατί η ιστορία τρέχει από τη Γαλλία μέχρι το Αλγέρι και από τη Ρωσία μέχρι τη Νέα Υόρκη λαμβάνοντας χώρα στις 3 ηπείρους της υδρογείου.
Πρόσωπα γνωστά της παγκόσμιας ιστορίας παίζουν το δικό τους ρόλο στην ιστορία του "οχτώ". Από τον Καρλομάγνο μέχρι την αυτοκράτειρα Αικατερίνη της Ρωσίας, από τον καρδινάλιο Ρισελιέ και τον Ροβεσπιέρο μέχρι τον διάσημο σκακιστή Φίλιντορ και πολλούς άλλους. Παραδόσεις, θρύλοι, μυθολογία λαών και φυλών παρελαύνουν μέσα από τις σελίδες του "οχτώ". Πρόσωπα πάνε κι έρχονται, μπερδεύονται, δολοφονούνται, δίνουν τις δικές τους μάχες. Η γαλλική επανάσταση και τα επακόλουθα της σε εξέλιξη και αργότερα η Σοβιετική ένωση και οι πράκτορες της.
Κοινός παρονομαστής όλων, το σκάκι του Μονγκλάν και το μυστικό του. Ένα μυστικό μεγάλης δύναμης και εξουσίας -που αλίμονο- θέλουν να το αποκτήσουν όλοι.

Ένα βιβλίο με πολλούς ήρωες -που δεν σε μπερδεύουν- διαφορετικές χρονολογίες, πολλά ιστορικά γεγονότα, καλοδουλεμένη πλοκή μέσα στο χώρο και το χρόνο αλλά πολλές περιγραφές που αρκετές φορές κουράζουν και ίσως νιώσεις την ανάγκη να πηδήξεις παράγραφο.
Σαν φινάλε περιμένεις να δεις κάτι που δεν το έχεις φανταστεί, κάτι που θα σε εκπλήξει ή θα σε προβληματίσει ... αλλά δεν το βρίσκεις. Το τέλος του βιβλίου είναι πρόχειρα δουλεμένο σε αντίθεση με τις υπόλοιπες σελίδες του.
Παρόλα αυτά είναι ένα βιβλίο που προσωπικά διάβασα άνετα και το προτείνω!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια