Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Τα χρονικά της τσακισμένης θάλασσας" - η τριλογία

Οι λάτρεις του φανταστικού θα λατρέψουν την τριλογία "Τα χρονικά της τσακισμένης θάλασσας" του Joe Abercrombie. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

"Τα χρονικά της τσακισμένης θάλασσας" - η τριλογία, εκδόσεις Μεταίχμιο BookLoverGR

Την τριλογία μου την είχε προτείνει ένας φίλος. Μου είπε αν σου αρέσουν τα παραμύθια, αυτό θα σου αρέσει. Και κόλλησα... Παρόλο που είναι τρία πολυσέλιδα βιβλία, διαβάζονται πολύ άνετα και εύκολα. Για να σας δώσω μια ιδέα, θυμίζουν πολύ στο στυλ το Game of Thrones. Βασίλεια, πόλεμοι, Vikings.

Τα τοπία που περιγράφονται και η ιστορία είναι εξολοκλήρου φανταστικά. Ο συγγραφέας έχει φανταστεί έναν ολόκληρο κόσμο και έχει φτιάξει χάρτη για να βοηθήσει τον αναγνώστη να κατανοήσει τον κόσμο της Τσακισμένης Θάλασσας, γεμάτος μυστήρια, μαγεία και κυρίως ίντριγκες και μυστικά μεταξύ των Βασιλείων.

"Τα χρονικά της τσακισμένης θάλασσας" - η τριλογία, εκδόσεις Μεταίχμιο BookLoverGR

Συνήθως στις περισσότερες τριλογίες, κάπου γίνεται μια κοιλιά... όχι σε αυτήν όμως. Από βιβλίο σε βιβλίο, όλο και σε παρασέρνει και η ιστορία γίνεται όλο και καλύτερη, με πολλές ανατροπές, μέχρι τέλους, μέχρι και τον τρίτο τόμο που θεωρώ πως είναι και ο καλύτερος.

Όλα ξεκίνησαν για μια υπόσχεση εκδίκησης, για το θάνατο του πατέρα του Γιάρβι του πρωταγωνιστή μας. Για να κρατήσει αυτήν την υπόσχεση όμως, θα πρέπει να θυσιάσει πολλά στην πορεία. Στο τέλος άραγε, τί θα έχει απομείνει από τις στάχτες των βασιλείων ...αλλά και της ψυχής; Ποιός θα βγει νικητής και ποιός ηττημένος;

Ο Joe Abercrombie αναμφίβολα μας έδωσε μία από τις καλύτερες τριλογίες φανταστικού που κυκλοφορούν. Υπόσχεται να φανατίσει και τους μη-λάτρεις αυτού του είδους.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια