"Αόρατο Νήμα" της Ευαγγελίας Ευσταθίου

Η Ευαγγελία Ευσταθίου μας ταξιδεύει σε κάθε ιστορία της, αυτή τη φορά όμως μας έδωσε ένα βιβλίο με έναν "πραγματικά κακό χαρακτήρα" όπως λέει. "Το Αόρατο Νήμα"μετρά ήδη πολλούς θαυμαστές, στους ήδη πολλούς που ακολουθούν σε όλα τα social media την αγαπημένη συγγραφέα Ευαγγελία.


Παρόλο που έχουμε να κάνουμε με έναν πολύ προβληματικό χαρακτήρα του πρωταγωνιστή, στο βιβλίο δεν λείπει ο ρομαντισμός, ο ερωτισμός και η αγάπη, σε συνδυασμό με την δράση και τον κίνδυνο. Με λίγα λόγια, τα έχει όλα.

"Αόρατο Νήμα" της Ευαγγελίας Ευσταθίου εκδόσεις Λιβάνη BookLoverGR

"Αόρατο Νήμα" της Ευαγγελίας Ευσταθίου εκδόσεις Λιβάνη BookLoverGR

"Αόρατο Νήμα" της Ευαγγελίας Ευσταθίου εκδόσεις Λιβάνη BookLoverGR

"Αόρατο Νήμα" της Ευαγγελίας Ευσταθίου εκδόσεις Λιβάνη BookLoverGR

Στις 703 σελίδες η Ευαγγελία μας χαρίζει μια ολοκληρωμένη ιστορία αγάπης.
Εκείνος, μόνος, με ένα σκοτεινό παρελθόν που κουβαλά μαζί του πληγές ανοιχτές, ανίκανο να αγαπήσει. Κουβαλά το σκοτάδι μέσα του.
Εκείνη, μόνη, ανεξάρτητη, με δίψα για να αγαπήσει και να αγαπηθεί. Ακτινοβολεί το φως όπου σταθεί.
Δύο άνθρωποι εκ διαμέτρου αντίθετοι, βρίσκουν το αόρατο νήμα που τους ενώνει, ικανό όμως και να σπάσει με το παραμικρό αεράκι. Ξεπερνούν τις δυσκολίες και τους κινδύνους που τους κατατρέχουν από άκρη σε άκρη στη Γη, αλλά και τους προσωπικούς τους δαίμονες.
Την μια ο ένας είναι ο θηρευτής, την άλλη γίνεται το θήραμα.

Μας θυμίζει πως όλοι μας, λίγο έως πολύ, έχουμε τους προσωπικούς μας δαίμονες που μας κρατάνε ένα κλικ μακριά από την ευτυχία.


Το σίγουρο είναι ότι όταν το ξεκινήσετε δεν θα μπορέσετε να σταματήσετε μέχρι να διαβάσετε και την τελευταία γραμμή. 


Περίληψη

Ο Στεφάν Ντομπρίν, πειραματόζωο κάποτε προκειμένου να μετατραπεί στην τέλεια φονική μηχανή, αναγεννιέται από τις στάχτες του και γίνεται ο χειρότερος εφιάλτης εκείνων που διέλυσαν τη ζωή του και δολοφόνησαν τον αδερφό του.
Η Ζάνα Λυμπέρη, στην προσπάθειά της να δραπετεύσει από την γκρίζα ζώνη της κοινωνίας, γίνεται ο λάθος άνθρωπος τη λάθος στιγμή και βρίσκεται στο επίκεντρο μιας αδυσώπητης σύγκρουσης.
Οι δρόμοι τους διασταυρώνονται αναπάντεχα όταν ο κύκλος της εκδίκησης ανοίγει, σε μια ξέφρενη διαδρομή από την Αθήνα ως την Αμερική και τα Καρπάθια Όρη. Ο πρώην αδίστακτος στρατιώτης με τη διαλυμένη ψυχή και η πρώην κλέφτρα που ποτέ δεν έπαψε να πιστεύει στα παραμύθια αναγκάζονται να χαράξουν μαζί την αιματηρή πορεία ως το τέλος του κύκλου, ακροβατώντας πάνω στο αόρατο νήμα που συνδέει τη ζωή με τον θάνατο, το φως με το σκοτάδι, την παράνοια με τη λογική, το μίσος με την αγάπη.
Εκείνος, η στάχτη. Εκείνη, η ζωή.
Οι δυο τους, θηρευτές και θηράματα σε μια ακατάπαυστη εναλλαγή ρόλων. Θα καταφέρει η αγάπη να γίνει το μαγικό κλειδί; Θα αντέξει το νήμα, ή θα κοπεί καθώς τα τέρατα επιμένουν να βρυχώνται;
«Θα σου δώσω, ωστόσο, μια ευκαιρία», άκουσε τον άντρα να της λέει μ’ εκείνη την ανατριχιαστικά βραχνή φωνή και με το πρόσωπό του σε απόσταση αναπνοής από το δικό της, ώστε να φαίνονται πεντακάθαρα όλες οι τρομακτικές του λεπτομέρειες. «Θα μου δώσεις ονόματα και διευθύνσεις. Θα μου πεις τα πάντα, χωρίς να παραλείψεις το παραμικρό. Κι όταν τελειώσω με όλους αυτούς, θα γίνεις εσύ ένας βρικόλακας που θα ξυπνάει μόλις πέφτει η νύχτα. Μια ζωντανή νεκρή. Κάπου αλλού, με άλλη ταυτότητα. Και με μια ονειροπαγίδα κρεμασμένη πάνω από το κρεβάτι σου, για να κρατάει μακριά τους εφιάλτες».
Αυτό ήταν.
Η Ζάνα ένιωσε χολή να της ανεβαίνει στο στόμα καθώς το στομάχι της άρχισε να τραντάζεται από τους σπασμούς. Τα πάντα σκοτείνιασαν γύρω της, και αισθάνθηκε το σώμα της να χαλαρώνει. Έκλεισε ήσυχα τα μάτια της και άφησε το κορμί της να πέσει προς τα πίσω.
Όλα ήταν καλύτερα τώρα.
Σκοτάδι πυκνό και λήθη.
Η λύτρωσή της κάποτε, η λύτρωσή της τώρα.
Δεν ήθελε να ξυπνήσει ποτέ.


Την Ευαγγελία Ευσταθίου μπορείτε να την βρείτε στις παρακάτω σελίδες:
https://www.facebook.com/evaggelia.efstathiou
https://www.facebook.com/Evaggelia-Efstathiou -Ταξίδια-ψυχής-924271481027476 
http://evaggeliaefstathiou.blogspot.gr/


Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη.


Share on Google Plus

About Kalli Kent

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου