Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Στο μάτι του ταύρου" Δώρος Αντωνιάδης

"Στο μάτι του ταύρου" Δώρος Αντωνιάδης


Μια εντελώς διαφορετική πρόταση από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα λίγο διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει.
Ένα βιβλίο σύντομο (μόλις 240 σελίδες) αλλά ικανό να κόβει την ανάσα και να ανυπομονείς για την επόμενη σελίδα. 


Ο Πέτρος Ελευθεριάδης, αστυνόμος του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, μόλις έχει υποβάλει την παραίτησή του στην υπηρεσία και είναι πλέον έτοιμος για ένα νέο ξεκίνημα μαζί με την οικογένεια του.
Πριν φύγει όμως, αναλαμβάνει να βοηθήσει σε μια τελευταία υπόθεση, με ένα πτώμα που βρίσκεται τοποθετημένο σαν τον Βιτρουβιανό Άνθρωπο του Ντα Βίντσι, το οποίο φέρει ένα περίεργο τατουάζ στο στήθος και κρατά ένα παράξενο ποίημα στο χέρι του.  
Ο αστυνόμος ξέρει πως δεν πρόκειται για απλή υπόθεση ανθρωποκτονίας. Στην προσπάθειά του να εξιχνιάσει το έγκλημα, οδηγείται σε μια ιστορία που ξεκινά είκοσι χρόνια πριν στη Θεσσαλονίκη. Όσο περνούν οι ώρες, ο Ελευθεριάδης ανακαλύπτει στοιχεία και γεγονότα που θα του αλλάξουν τη ζωή γρηγορότερα απ’ ότι σχεδίαζε.

Μια υπόθεση στηριγμένη σε μαθηματικούς γρίφους που ο δολοφόνος ξέρει πολύ καλά ότι ο Πέτρος Ελευθεριάδης θα μπορέσει να τους λύσει και ίσως να μπορέσει τελικά να φτάσει σε αυτόν. Και τότε ο αστυνόμος αφήνεται σε έναν τρελό αγώνα δρόμου για να προλάβει τα χειρότερα και να σώσει ότι μπορέσει. Δεν είναι εύκολο. Δεν είναι εύκολες υποθέσεις οι διαταραγμένοι άνθρωποι και πολύ χειρότερα δεν είναι εύκολες υποθέσεις όταν πρέπει να αποφύγεις  την εμπλοκή τους με αυτούς που αγαπάς.

Μια ιστορία που τρέχει σε γρήγορους ρυθμούς χωρίς να κάνει κοιλιά ανάμεσα στα γεγονότα. Ένας άνθρωπος ταγμένος σε αυτό που υπηρετεί αλλά πρέπει να αποχωριστεί.
Γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο (και όχι μόνο) με την αγωνία σε κάθε λέξη να σε σπρώχνει να πας παρακάτω, διαβάζεται σε μια νύχτα. 

Μια πραγματικά πολύ καλή πρόταση από τις εκδόσεις Καστανιώτη!! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια