Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Η χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι" Χρήστος Δασκαλάκης

"Η χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι" του Χρήστου Δασκαλάκη εκδόσεις Άγκυρα BookLoverGR

Ο  Νικόλας και η Ευτυχία αγαπούσαν πολύ το χιόνι. Κάθε βράδυ, ονειρεύονταν να δουν τις πρώτες νιφάδες να πέφτουν από τον ουρανό. Εκείνο το βράδυ το όνειρο τους έγινε πραγματικότητα. Έτρεξαν γρήγορα στην κουζίνα, πήραν ένα γυάλινο βάζο, έπιασαν μια χιονονιφάδα και την έκλεισαν αμέσως στο ψυγείο! Όμως ότι αγαπάς δεν το φυλακίζεις... Θα καταλάβουν τα παιδιά γρήγορα το λάθος τους, θα της δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία και, πώς μπορούν να κάνουν μια χιονονιφάδα να αγαπήσει ένα καλοκαίρι; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)


Ένα πραγματικά γλυκό και όμορφο βιβλίο. Τόσο γλυκό που σε πάει πολύ πίσω, τότε που ήσουν κι εσύ, κι εγώ και όλοι μας παιδιά και προσπαθούσαμε να φυλακίσουμε ότι όμορφο βλέπαμε και ότι σπουδαίο αγαπούσαμε. Τότε, που κανείς μας δεν ήξερε ακόμη ,πως ότι αγαπάς, ότι θαυμάζεις, ότι αγκαλιάζεις με δύναμη στα δυο σου χέρια, δεν το φυλακίζεις. Γιατί όσο νομίζεις πως αυτό το κάτι φυλακισμένο θα μείνει για πάντα δικό σου τόσο η φυλακή γίνεται θηλιά και τα σκοτώνει όλα.
Ακόμα κι όταν πρόκειται για τους ίδιους τους εαυτούς μας. Τα όνειρα, οι επιθυμίες μας και οι προσδοκίες μας θέλουν ελευθερία για να υπάρξουν και να ζήσουν, όχι κάγκελα. 


Ο Χρήστος Δασκαλάκης δεν θα μπορούσε να βρει πιο όμορφο τρόπο να διδάξει στα παιδιά για τη σημασία της ελευθερίας, για τον σεβασμό στα πράγματα και τους ανθρώπους γύρω μας, για τον σεβασμό προς τον κύκλο της ζωής και όλων όσων ζουν πάνω στη Γη. Γιατί αγαπώ σημαίνει αφήνω τον άλλο ελεύθερο. Δεν τον φυλακίζω κοντά μου. Γιατί αν αγαπώ πραγματικά κάτι το θέλω ευτυχισμένο. Και η ευτυχία γεννιέται και θεριεύει μέσα από την ελευθερία των κινήσεων, των απόψεων, των ονείρων, της ελπίδας, της περιπέτειας, του καινούριου.


Απολαύστε τη χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι από τις εκδόσεις Άγκυρα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια