Looking For Anything Specific?

Header Ads

Η Ευτυχία Γιαννάκη στο Βιβλιοπωλείο IANOS

Η «Τριλογία της Αθήνας» και το σύγχρονο μεσογειακό νουάρ.

Την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου στις 20:30, οι εκδόσεις Ίκαρος και το βιβλιοπωλείο IANOS, με αφορμή την ολοκλήρωση της «Τριλογίας της Αθήνας», σας προκαλούν στη θεματική συζήτηση για το σύγχρονο μεσογειακό νουάρ.
Η Ευτυχία Γιαννάκη θα συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο Νίκο Θρασυβούλου.

Βιβλιοπωλείο IANOS | Σταδίου 24, Αθήνα, 10564 | Τ. 210 32 17 917

Η Ευτυχία Γιαννάκη στο Βιβλιοπωλείο IANOS


Ο ΤΥΠΟΣ ΕΓΡΑΨΕ

"...Με την «Πόλη στο φως» επιχειρεί αυτή τη φορά η Ευτυχία Γιαννάκη να εισδύσει στα άδυτα της νεοελληνικής πραγματικότητας και ιδιοσυστασίας και στις πιο σκοτεινές υποθέσεις που μπορούν να εκτυλιχθούν στις γειτονιές και τις γωνιές της Αθήνας. Παίζοντας αντιστικτικά με το φως της πόλης και τη σκοτεινιά του εγκλήματος και των παθογενειών της εποχής μας, η συγγραφέας, ολοκληρώνοντας την «Τριλογία της Αθήνας», καταφεύγει στην προσφιλή πρακτική που ακολούθησε και στα δύο προηγούμενα βιβλία."
Πόλυ Κρημνιώτη, Αυγή

"...Η Ευτυχία Γιαννάκη ολοκληρώνει με την «Πόλη στο φως» την πολύ πετυχημένη «τριλογία της Αθήνας» με πρωταγωνιστή τον αστυνόμο Χάρη Κόκκινο. Τα βιβλία της βρήκαν ανταπόκριση από το κοινό χάρη στην επαφή τους με τη σύγχρονη αθηναϊκή πραγματικότητα σε ένα επίπεδο πολιτικό, κοινωνικό, ακόμα και αισθητικό."
Άθως Δημουλάς, Περιοδικό Κ

"...Αφηγούμενη μια ιστορία εγκλήματος, τοποθετημένη στην Αθήνα, την πόλη της, η Γιαννάκη εκφράζει την αγάπη της γι' αυτήν, την «πόλη στο φως», η οποία έχει τον τρόπο της να επιβιώνει «και με την αλήθεια και με το ψέμα», δηλαδή με κάθε δυσκολία."
Φίλιππος Φιλίππου, Το Βήμα

"...Η Ευτυχία Γιαννάκη ολοκληρώνει θριαμβευτικά την τριλογία της Αθήνας, εγκλωβίζοντας τον Χάρη Κόκκινο σ' έναν κύκλο βίας που ξεκινά από τον άγριο φόνο μιας εγκύου αλλά συμπεριλαμβάνει ένα σκάνδαλο ντόπινγκ και τη σφαγή στη Σρεμπένιτσα."
Αριστοτέλης Σαΐνης, Εφημερίδα των Συντακτών

"...Με την «Πόλη στο φως» ολοκληρώνεται η Τριλογία της Αθήνας, μια αστυνομική σειρά που αγαπήθηκε πολύ από το αναγνωστικό κοινό. Για άλλη μια φορά η Αθήνα είναι ο σιωπηλός πρωταγωνιστής της ιστορίας, μια πόλη που αγκομαχάει γονατισμένη από την κρίση, τις δυσκολίες, την ανομία και την εγκληματικότητα. Ο Αστυνόμος Χάρη Κόκκινος είναι ο νέος ήρωας της πόλης. Η Ευτυχία Γιαννάκη συνδυάζει την αστυνομική δράση με την οξύτατη κοινωνική ματιά, σε ένα μυθιστόρημα που μάλλον θα γίνει κλασικό στο είδος του."
Χριστίνα Δρούζα, iefimerida.gr

"...Η Ευτυχία Γιαννάκη που αρέσκεται στους ειρωνικά σκοτεινούς τίτλους αποδεικνύει ότι επαξίως επαινέθηκε για την ψυχαναλυτική δύναμη των ηρώων. Για την οξυδερκή περιγραφή της πόλης και των ανθρώπων της... Αλλά πάνω απ' όλα μας δίνει έναν καθ' όλα ευάλωτο και ευαίσθητο αστυνόμο Κόκκινο να αποδεικνύει διαρκώς πως η ανέκφραστη αγάπη είναι σχεδόν έγκλημα... Εξαιρετικό δείγμα αστυνομικής γραφής."
Ελένη Γκίκα, Φιλελεύθερος

"...Η συγγραφέας είναι νέα, έχει όμως εκδώσει δύο προηγούμενα αστυνομικά μυθιστορήματα, που μαζί με το παρόν συνθέτουν την Τριλογία της Αθήνας. Τα βιβλία της ακολουθούν δοκιμασμένους δρόμους λαμβάνοντας στοιχεία τόσο από το κλασικό αγγλικό αστυνομικό μυθιστόρημα όσο και από τα αιματοβαφή και σκληρά σκανδιναβικά αντίστοιχα. Εν τέλει, το έγκλημα θα εξιχνιασθεί, αλλά ο Αστυνόμος Χάρης Κόκκινος θα πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα για την προσπάθειά του."
Χαρίκλεια Γ. Δημακοπούλου, Εφημερίδα Εστία




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια