Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Το σπίτι με τις κούκλες" M. J. Arlidge

Το σπίτι με τις κούκλες, του M. J. Arlidge εκδόσεις Διόπτρα


Μια νεαρή κοπέλα ξυπνά μέσα σε ένα κρύο και σκοτεινό κελάρι, χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα πώς βρέθηκε εκεί ή ποιος την πήγε εκεί. Ένας εφιάλτης έχει ήδη ξεκινήσει. Λάθος. Ο εφιάλτης δεν είναι μόνο ένας. Είναι πολλοί. Και είναι όλοι τους τρομακτικοί, υγροί και σκοτεινοί. Σαν και το κελάρι. 




Κοντά στην φυλακισμένη κοπέλα ανακαλύπτεται το πτώμα μιας άλλης νεαρής κοπέλας θαμμένο σε μια απόμερη παραλία. Όμως ποτέ δεν είχε δηλωθεί η εξαφάνιση της νεκρής κοπέλας γιατί η οικογένειά της λάμβανε γραπτά μηνύματα από εκείνη τακτικά τα τελευταία χρόνια. Κάποιος την κρατούσε ζωντανή ακόμη και από τον τάφο. 
Για την επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις, αυτό είναι μια ανατριχιαστική απόδειξη ότι δεν αναζητά μόνο ένα διεστραμμένο αλλά επίσης ένα πανέξυπνο και πολυμήχανο τέρας – ένα αρπακτικό που έχει σκοτώσει ξανά.
Και όσο η Έλεν πασχίζει να καταλάβει ποιο είναι το κίνητρο του δολοφόνου, αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι κάνει έναν απελπισμένο αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο. Και ο χρόνος είναι αμείλικτος. 

Ένα συναρπαστικό βιβλίο που διαβάζεται απνευστί, σε μικρά και σύντομα κεφάλαια που δεν σε κουράζουν αλλά και δεν αφήνουν κενά και απορίες. Μόνο εκεί που πρέπει.
Αγωνία, άγχος για τα περιθώρια του χρόνου που όλο και στενεύουν, έντονα και εφιαλτικά συναισθήματα και μια προαίσθηση ότι όλα όσα γίνονται είναι πέρα για πέρα μάταια.
Ο δολοφόνος έχει φτιάξει εδώ και πολύ καιρό μια δική του πραγματικότητα που ουδεμία σχέση έχει με τον υπαρκτό κόσμο. Η φαντασία με την αλήθεια έχουν μπερδευτεί τόσο πολύ στο μυαλό του που δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να νιώσει που έχουν φτάσει οι πράξεις του και τι έχουν στοιχίσει. Ζει και λειτουργεί σε ένα κόσμο που υπάρχει μόνο μέσα του. Κατοικεί σε ένα συναίσθημα που πια δεν νιώθει τον πόνο του αλλά έχει πατήσει πάνω σε αυτό τον πόνο και προσπαθεί με κάθε μέσο να απαλλαγεί από αυτόν. Να ζήσει όπως τότε, να γίνει όπως τότε και να επαναφέρει στη ζωή του τους ανθρώπους που κάποτε τον έκαναν ευτυχισμένο.
Ένας αδίστακτος και άκρως επικίνδυνος άνθρωπος. Ένας άνθρωπος που πρέπει να ξετρυπωθεί πριν κάνει κι άλλο κακό. Μια κοπέλα που πρέπει να σωθεί πάση θυσία. Σαν τιμή σε όλες εκείνες που δεν πρόλαβαν να σωθούν, που σκοτώθηκαν, θάφτηκαν, έμειναν εκεί για χρόνια αλλά σε πείσμα κάποιου συνέχιζαν να ζουν έστω και μέσα από τους υγρούς τάφους του.

Η Έλεν μια γυναίκα μοναχική και ταγμένη στη δουλειά της κάνει τα πάντα για να σώσει μια ψυχή την ίδια στιγμή που όλοι της πηγαίνουν κόντρα, στήνουν τη μία μηχανορραφία μετά την άλλη υποσκάπτοντας την αρτιότητα και την ειλικρίνεια του χαρακτήρα της. Κι εκείνη πρέπει να αποφασίσει τι έχει προτεραιότητα. Να ξεσκεπάσει όλους εκείνους που δεν την θέλουν στα πόδια τους ή να τρέξει να προλάβει τον χρόνο κι έναν μανιακό;

Ένα πραγματικά απολαυστικό βιβλίο! Ένας πραγματικά απολαυστικός συγγραφέας! 

Γνωρίστε και απολαύστε το σπίτι με τις κούκλες και τον Arlidge από τις εκδόσεις διόπτρα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια