Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Ο σιωπηλός Μπου" του Άγγελου Μπάκα

Συμβαίνει μερικές φορές να ξεκινάς ένα βιβλίο, οποιοδήποτε βιβλίο, και να πηγαίνεις συνεχώς μπρος-πίσω στις πρώτες 10 σελίδες του. Ώσπου μια ημέρα, λόγο συγκυριών ίσως, το διαβάζεις απνευστί. "Ο σιωπηλός Μπου" είναι ένα από αυτά τα βιβλία που με την απλότητά τους και την ιδιαιτερότητά τους, σου θυμίζουν ποιά τα σημαντικά και ποιά τα ανούσια πράγματα σε αυτό που λέμε ζωή.

Ο σιωπηλός Μπου, του Άγγελου Μπάκα, εκδόσεις Ελκυστής




Ο Άγγελος Μπάκας έπλεξε τέσσερις ιστορίες μεταξύ τους, οι οποίες εξελίσσονται στην Κίνα τον 15ο αιώνα. Εμφανώς επηρεασμένος από τις φιλοσοφίες των Κινέζων φιλοσόφων και με αναφορές σε ιστορικά γεγονότα, ξεκινά την ιστορία του Μπου και μας ταξιδεύει σε έναν κόσμο που κυριαρχεί η γνώση, η μυσταγωγία, η τιμή και ο δεσμός του ανθρώπου με την φύση.

Ερωτήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα αιώνες τώρα, έρχεται να δώσει απαντήσεις ο σιωπηλός Μπου, ο οποίος προέρχεται από την κατώτερη κοινωνική τάξη. Ερωτήματα όπως το νόημα της ζωής, η αιώνια ζωή, οι αξίες και τα σημαντικά που δίνουν στον σκοπό νόημα και αξία. Μην περιμένετε να πάρετε απαντήσεις, αλλά σε όσους τολμήσουν να το διαβάσουν προτείνω να απολαύσουν το ταξίδι. Γιατί ο Άγγελος Μπάκας μας ταξιδεύει με την γραφή του, τόσο με τις περιγραφές των τοπίων, όσο και των χαρακτήρων του βιβλίου, που είναι σχεδόν ποιητικές.

Το τέλος θα σας αφήσει με μια ηρεμία και θα σας υπενθυμίσει πως όλα καταλήγουν στο αναπόφευκτο. Το ταξίδι όμως εσείς το επιλέγετε.

Η σιωπή δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο εκκωφαντική....

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής.




Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια