Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Μια χριστουγεννιάτικη ευχή" Κάθριν Ράντελ

"Μια χριστουγεννιάτικη ευχή" Κάθριν Ράντελ  εκδόσεις Μεταίχμιο


Είναι παραμονή Χριστουγέννων και ο Θίο βλέπει από το παράθυρο ένα παράξενο αστέρι και αποφασίζει να κάνει μια ευχή: Εύχεται να είχε μερικούς φίλους να του κάνουν παρέα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα τα χριστουγεννιάτικα στολίδια αρχίζουν να ξεκρεμιούνται από το έλατο πίσω του, έτοιμα να φέρουν τα πάνω κάτω…
Εσείς τι θα κάνατε αν βλέπατε τα στολίδια του χριστουγεννιάτικου δέντρου σας να ζωντανεύουν; τα αλογάκια να καλπάζουν, τους μολυβένιους στρατιώτες να προσπαθούν να παίξουν τα τύμπανα τους, τα αγγελάκια να προσπαθούν να πετάξουν και τους κοκκινολαίμηδες να προσπαθούν να τραγουδήσουν ενώ όλα ταυτόχρονα είχαν και λαλιά; θα τρομάζατε; θα παραξενευόσασταν; θα χαιρόσασταν;
Ο Θίο για έναν ιδιαίτερο και παράξενο λόγο χάρηκε που τα στολίδια του δέντρου τους πήραν ζωή και άρχισαν να κάνουν τα κόλπα τους. Ένιωθε λίγο μόνος εκείνη τη νύχτα των Χριστουγέννων, οπότε αυτή η αναπάντεχη παρέα των στολιδιών ήταν ιδανική παρέα. Και ιδανική ευκαιρία για περιπέτεια έξω στην παγωμένη πολιτεία. 
Ξέρετε πόσα παράξενα και ιδιαίτερα πράγματα μπορεί να κάνει κάποιος εκεί έξω μια τέτοια νύχτα; να σας πω την αλήθεια, ούτε ο Θίο ήξερε αλλά τα στολίδια του τού έδειξαν όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα.
Εκείνη τη μαγική νύχτα λοιπόν αυτή η παράξενη παρέα, έμαθε να τραγουδά, έμαθε να παίζει τύμπανο, έμαθε να τρέχει στη ράχη του αλόγου, έμαθε και πως είναι να πετάς. Κι αν τα φτερά σου είναι σκοροφαγωμένα οι φίλοι σου θα βρουν τη λύση για να σε κάνουν να πετάξεις!

Το βιβλίο "Μια χριστουγεννιάτικη ευχή" είναι γραμμένο με αγάπη προς το παιδί αλλά και με παράπονο. Ένα παράπονο που δημιουργός του είναι η σύγχρονη εποχή και οι ρυθμοί που κάνουν τους γονείς να τρέχουν και να ξεχνάνε τις βασικές αξίες της ζωής. Η χριστουγεννιάτικη ευχή έρχεται να μας θυμίσει πως όλα μπορούν να περιμένουν μια τέτοια νύχτα όπως η νύχτα των Χριστουγέννων. Πως πάνω απ' όλα είναι οι άνθρωποι που αγαπάμε! είναι όλα όσα πρέπει να ζήσουμε πριν να είναι πολύ αργά. Έρχεται επίσης να μας διδάξει πως η φιλία και η αλληλεγγύη πολλά μπορούν να καταφέρουν! 

Διαβάστε αυτή την υπέροχη χριστουγεννιάτικη ευχή από τις εκδόσεις Μεταίχμιο!

Και μην ξεχνάτε δεν υπάρχει πιο όμορφο δώρο σε ένα παιδί από ένα βιβλίο!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια