Looking For Anything Specific?

Header Ads

Το αηδόνι και η μελωδία της αγάπης, του Αντώνη Λαμπρινίδη

Τις εκδόσεις Σαΐτη τις καλωσορίζουμε στο BookLoverGR 
με το βιβλίο του Αντώνη Λαμρινίδη "Το αηδόνι και η  μελωδία της αγάπης".

Το αηδόνι και η μελωδία της αγάπης, του Αντώνη Λαμπρινίδη, εκδόσεις Σαΐτη, BookLoverGR
Εικονογράφηση: Νίκη Λεωνίδου
Για παιδιά από 8 ετών.


Το μικρό αηδόνι κάνει μεγάλη προσπάθεια για να βρει φίλους και να μοιραστεί μαζί τους τη ζωή στο αγαπημένο του δάσος. Αλλά δεν τα καταφέρνει... Η κουκουβάγια τού δίνει μια σοφή συμβουλή. Έτσι, ξεκινά ένα μεγάλο ταξίδι για να βρει τον εαυτό του και να πιστέψει σ' αυτόν. Κατά τη διάρκειά του θα βιώσει, θα μάθει και θα νιώσει πολλά. Τι θα συμβεί, άραγε, όταν επιστρέψει στην παλιά του φωλιά;

Ένα υπέροχο κείμενο για την πορεία προς την αυτογνωσία και την κοινωνική αποδοχή, τη δύναμη της πίστης, την αξία της προσπάθειας και τις αλήθειες της ζωής μας. Για ν' ακούσουμε, μικροί και μεγάλοι, με τ' αφτιά της καρδιάς μας τη μελωδία της αγάπης...

Καθένας έχει αξία πολύ ξεχωριστή,
μα πρέπει να κοπιάσει, αν θέλει να τη βρει.
Κι ευτυχισμένος θα 'ναι, όπου και να βρεθεί,
αγαπημένος με όλους μονάχα αν θα ζει!

Μια πολύ γλυκιά και τρυφερή ιστορία που θα διδάξει στα παιδιά, μα και στους μεγάλους, μα κυρίως θα μας υπενθυμίσει το πόσο μοναδικός και ξεχωριστός είναι ο κάθε ένας από εμάς. Το κλειδί στο να πετύχουμε να είμαστε ευτυχισμένοι, είναι η αυτογνωσία και η αγάπη για τον εαυτό μας. Γιατί, εάν δεν αγαπήσουμε τον εαυτό μας, με τα προτερήματα και τα ελαττώματά του, κανείς δεν πρόκειται να το κάνει. 
Είναι ένας δύσκολος, και πολλές φορές επίπονος δρόμος, που όταν όμως τον διαβούμε οι απολαβές είναι πλούσιες! Στηρίζοντας και βοηθώντας τα παιδιά σε αυτόν τον δρόμο, θα αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, τον χαρακτήρα τους στα καλύτερά τους χαρακτηριστικά, μα κυρίως θα αγαπήσουν τον εαυτό τους, τους γύρω τους και θα αναπτύξουν την αυτοπεποίθησή τους. 

Για τον συγγραφέα

Ο Αντώνης Λαμπρινίδης είναι επίτιμος σχολικός Σύμβουλος. Υπηρέτησε σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης. Διετέλεσε συνεργάτης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και του Κέντρου Εκπαιδευτικών Μελετών του Υπουργείου Παιδείας. Συμμετείχε στην τελευταία Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση ως συντάκτης των Αναλυτικών Προγραμμάτων, συγγραφέας των σχολικών βιβλίων για το μαθητή και το δάσκαλο, υπεύθυνος επιτροπής κρίσης βιβλίων και επιμορφωτής των δασκάλων. Έχουν κυκλοφορήσει 90 βιβλία του, λογοτεχνικά, παιδαγωγικά, σχολικά και έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία από διάφορους έγκριτους φορείς.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια