Looking For Anything Specific?

Header Ads

Δύο νέα μυθιστορήματα που μας έκαναν click!

Ξεχώρισα δύο νέα μυθιστορήματα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και είμαι σίγουρη πως κι εσένα θα σου κάνουν click!

Δύο νέα μυθιστορήματα από εκδόσεις Μεταίχμιο



Δεσμοί αίματος του  Stuart Neville
μυθιστόρημα

μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη

Δύο αδέρφια με ένα χρέος βίας να ξεπληρώσουν. Θα το καταβάλουν όχι μόνο αυτοί αλλά και όσοι έχουν αφήσει πίσω τους.

Εφτά χρόνια πριν, ο δωδεκάχρονος τότε Κίαρον Ντιβάιν έγινε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες, καθώς ομολόγησε τη στυγνή δολοφονία του ανάδοχου κηδεμόνα του. Χάρη στην κατάθεσή του, η ποινή του μεγαλύτερου αδερφού του Τόμας, που επίσης βρέθηκε στη σκηνή του εγκλήματος, βουτηγμένος στο αίμα, μειώθηκε. Αλλά η αρχιεπιθεωρήτρια Σερίνα Φλάναγκαν, η μοναδική αστυνομικός που μπόρεσε να πείσει τον φοβισμένο Κίαρον να μιλήσει, έχει διατηρήσει τις αμφιβολίες της σχετικά με την ομολογία του όλα αυτά τα χρόνια.
Η αποφυλάκιση του Κίαρον σημαίνει πλέον πολλά πράγματα: την επανένωση με τον αδερφό του Τόμας, που εξακολουθεί να ασκεί επικίνδυνη επιρροή στον μικρό του αδερφό· την πυροδότηση μιας φονικής αλυσίδας, καθώς ο γιος του θύματος έχει ορκιστεί να εκδικηθεί τον φόνο του πατέρα του, και πολλά προβλήματα για την επιτηρήτρια αναστολής του Κίαρον.
Στο μεταξύ, η Σερίνα Φλάναγκαν έχει μόλις επιστρέψει στην ενεργό δράση έπειτα από τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο του μαστού και δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο ένα βουνό από ανοιχτές υποθέσεις αλλά και τα γεμάτα λύπηση βλέμματα των συναδέλφων της. Σύντομα θα ανακαλύψει ότι ακόμα και οι υποθέσεις που έχουν κλείσει μπορούν να σκορπίσουν τον τρόμο στους δρόμους του Μπέλφαστ.
Γεμάτο αγωνία που σε κάνει να ανατριχιάζεις, το Δεσμοί αίματος είναι μια ιστορία για το οικογενειακό άχθος και το βάρος του παρελθόντος.
 
Ο ιρλανδός συγγραφέας φαίνεται πως ανήκει πλέον στο βαρύ πυροβολικό της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας. Η φειδωλή αλλά γεμάτη αποχρώσεις πρόζα του δίνει ιλιγγιώδη ώθηση στην πλοκή χτίζοντας σύνθετους χαρακτήρες με τη δεξιοτεχνία που χαρακτηρίζει έναν κορυφαίο συγγραφέα θρίλερ. 
 
«Η αρχιεπιθεωρήτρια Σερίνα Φλάναγκαν είναι η λαβωμένη και συμπονετική ηρωίδα που όλοι περιμέναμε».
Megan Abbott, συγγραφέας
 
«Απολαύστε αυτό το βιβλίο και ετοιμαστείτε για τη συνέχεια με πρωταγωνίστρια την ευάλωτη, χαοτική, αλλά πολύ ενδιαφέρουσα Σερίνα Φλάναγκαν».
 
«Τα βιβλία του Neville είναι σκοτεινές αλλά καλογραμμένες μελέτες περίπτωσης πάνω στα αίτια της βίας. Σ’ αυτό το βιβλίο γράφει με μεγάλη κατανόηση για τα παιδιά που από τον δρόμο περνάνε στις ανάδοχες οικογένειες και στο σωφρονιστικό σύστημα και είτε ξαναφτιάχνουν τη ζωή τους είτε βυθίζονται στα σκοτάδια που έχουν κληρονομήσει».
New York Times Book Review




Το φτυάρι της Lize Spit
μυθιστόρημα

μετάφραση: Κλαιρ Νεβέ, Εύη Σιούγγαρη

Τι θα γινόταν αν μπορούσες να εκδικηθείς ένα ολόκληρο χωριό;
Ένα ασταμάτητο κρεσέντο μιας υποβόσκουσας απειλής.

Σ’ ένα μικρό φλαμανδικό χωριό, το 1988, γεννιούνται μόνο τρία μωρά: ο Λόρενς, ο Πιμ και η Εύα. Τα τρία παιδιά, οι «τρεις σωματοφύλακες», είναι αχώριστα. Οι ενήλικες μοιάζουν απόντες, χαμένοι στις δικές τους εμμονές, αδυναμίες και πάθη, έτσι η παιδική αθωότητα και η ανεμελιά ορίζουν τις ζωές των τριών φίλων. Η φλαμανδική ύπαιθρος όμως αποπνέει μια νοσηρότητα, παντού ελλοχεύει ένας ακαθόριστος φόβος.
Στην εφηβεία οι σχέσεις των παιδιών ραγίζουν, με τρόπο ύπουλο, απροσδιόριστο. Ένα καλοκαίρι με καύσωνα, τα δυο αγόρια καταστρώνουν ένα σχέδιο προκειμένου να πείσουν τα πιο όμορφα κορίτσια του χωριού να γδυθούν μπροστά τους. Για να πετύχουν τον σκοπό τους, επινοούν ένα τέχνασμα: κάθε κορίτσι θα πρέπει να λύσει ένα αίνιγμα κάνοντας σχετικές ερωτήσεις· ως αντάλλαγμα για κάθε ερώτηση θα βγάζει ένα ρούχο. Η Εύα θα πρέπει να γίνει συνένοχη των αγοριών αν θέλει να παραμείνει στην παρέα. Συμφωνεί, χωρίς να ξέρει ακόμη ότι αυτό το «φονικό καλοκαίρι» θα τη σημαδέψει για πάντα.
Χρόνια αργότερα, η Εύα αποδέχεται την πρόσκληση του Πιμ να επιστρέψει στη γενέτειρά της. Στο πορτ μπαγκάζ του μικρού αυτοκινήτου της κουβαλάει ένα μεγάλο κομμάτι πάγου και στην ψυχή της όλα τα τραύματα του παρελθόντος ακόμη ανοιχτά.
 
Το φτυάρι σηματοδοτεί για τη φλαμανδή Lize Spit μια θαυμάσια αρχή για τη συγγραφική της καριέρα, αφού την πρώτη μόλις εβδομάδα κυκλοφορίας του πούλησε 10.000 αντίτυπα (σήμερα έχει ξεπεράσει τα 170.000 αντίτυπα σε πωλήσεις), μεταφράζεται σε πολλές γλώσσες, έχει αποσπάσει σημαντικά λογοτεχνικά βραβεία στις Κάτω Χώρες και στο Βέλγιο, ενώ έχει γνωρίσει αποθεωτικές κριτικές στους λογοτεχνικούς κύκλους.

Η νεαρή Spit (μόλις 31 ετών) πετυχαίνει στο ντεμπούτο της να συνδυάσει την αθωότητα με την αγριότητα της παιδικής ηλικίας και γράφει μια σκοτεινή ιστορία που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί υβρίδιο μυθιστορήματος ενηλικίωσης, θρίλερ μυστηρίου και μαύρης κωμωδίας. Ένα ευρηματικό και ανελέητο μυθιστόρημα, ένα γνήσια πρωτότυπο και εντυπωσιακό λογοτεχνικό κοκτέιλ που ενώνει το χιουμοριστικό με το τραγικό και δείχνει πως η ομορφιά από τη σκληρότητα απέχουν μόλις ένα βήμα.
 
«Μια μεγαλειώδης είσοδος στο ευρωπαϊκό λογοτεχνικό προσκήνιο».
Trouw
 
«Ένα ντεμπούτο που κάθε συγγραφέας θα ζήλευε: ευφάνταστο, ανατρεπτικό και ανελέητο».
De Standaard
 
«Ένα ντεμπούτο που σε διαλύει σαν χειροβομβίδα».
Hamburger Abendblatt



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια