Looking For Anything Specific?

Header Ads

Επτά μείον ένα, του Arne Dahl

Διθυραμβικές κριτικές έχει πάρει ο Arne Dahl για αυτό το βιβλίο και 
αρκετοί μου προτείνατε να το ξεκινήσω (δεν θα έμενε στα αδιάβαστα φυσικά).

Επτά μείον ένα, του Arne Dahl, εκδόσεις Μεταίχμιο, BookLoverGR

Συγγραφέας: Arne Dahl
Μεταφραστής: Γρηγόρης Κονδύλης

Σκανδιναβική λογοτεχνία, την οποία λατρεύω, και ακόμη περισσότερο τον Arne Dahl με τις ιστορίες του! Κι αυτή η ιστορία... αξίζει την κάθε διθυραμβική κριτική που έχει πάρει. Οκ, δεν στέκομαι ποτέ στις κριτικές, θέλω να διαβάσω το εκάστοτε βιβλίο για να έχω άποψη. Κι εδώ, για όσους προτιμούν και αγαπούν αστυνομικά θρίλερ, είναι από τα βιβλία που πρέπει να διαβάσουν. 

Όπως μου είχε πει μια φίλη, η πλοκή είναι περίπλοκη. Από το πρώτο κεφάλαιο μέχρι την τελευταία πρόταση, ο Arne Dahl μας αφήνει με κομμένη την ανάσα. Υπάρχουν πολλές ανατροπές που αλλάζουν τα δεδομένα κάθε στιγμή. Σε κάποιο σημείο είχα αρχίσει να αναρωτιέμαι ποιός ο θύτης και ποιό το θύμα σε αυτήν την ιστορία, καθότι σχολιάζει θέματα bullying στον χώρο του σχολείου και πως επηρεάζονται όλα τα παιδιά ως ενήλικοι πλέον στην ζωή τους.

Το Επτά Μείον Ένα είναι η πρώτη περιπέτεια από την νέα σειρά του Arne Dahl. Πολύ δυνατό βιβλίο που μας προϊδεάζει για τα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν... γιατί, σιγά μην μας άφηνε ο συγγραφέας με ερωτηματικά. Δεν θα ήταν τόσο εύκολο τελικά... έπεσα τελείως έξω!


Περίληψη...

ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕI...
Σε κάθε εγκαταλελειµµένη σκηνή εγκλήµατος υπάρχει ένα κρυµµένο στοιχείο: ένας µικρός οδοντωτός τροχός που σχεδόν δεν διακρίνεται µε γυµνό µάτι. Κάποιος στέλνει στον επιθεωρητή Σαµ Μπέργερ ένα µήνυµα, κάποιος που ξέρει ότι µόνο αυτός θα καταλάβει το κρυπτογραφηµένο χνάρι.
ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ...
Όταν άλλη µια έφηβη εξαφανίζεται, ο Σαµ πρέπει να πείσει τους ανωτέρους του ότι έχουν να κάνουν µε έναν σίριαλ κίλερ. Καθώς η αστυνοµία συνεχίζει το κυνήγι για να εντοπίσει το τελευταίο θύµα, ο Σαµ είναι αναγκασµένος να φέρει στο φως βαθιά θαµµένους προσωπικούς δαίµονες. Δεν έχει άλλη επιλογή αν θέλει να καταλάβει το ζοφερό προσωπικό µήνυµα του δολοφόνου πριν εκπνεύσει ο χρόνος.
ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ...


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια