Looking For Anything Specific?

Header Ads

Νεκρωταφίο ζώων, του Stephen King

Λάθος στην ορθογραφία του τίτλου δεν έχει γίνει, να είστε σίγουροι. Έτσι έχει γραφτεί ο τίτλος και έχει λόγο. Το Νεκρωταφίο ζώων ήταν από τις ιστορίες που και τον ίδιο τον συγγραφέα τον Stephen King είχε τρομάξει. Αυτή είναι η νέα έκδοση του βιβλίου από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος, με αφορμή την κυκλοφορία της νέας ταινίας από την Odeon. Η πρώτη έκδοση του βιβλίου ήταν το 1983 με original τίτλο Pet Sematary.

Νεκρωταφίο ζώων, του Stephen King, εκδόσεις Κλειδάριθμος, BookLoverGR


Ο Stephen King είναι από τους πρώτους συγγραφείς που διάβασα και αγάπησα, στις ιστορίες τρόμου. Η αλήθεια πρέπει να εμπλουτίσω την συλλογή βιβλίων μου από τον συγκεκριμένο συγγραφέα. Τις ημέρες που ήρθε στα χέρια μου το συγκεκριμένο βιβλίο, Νεκρωταφίο ζώων, φίλη μου έδωσε και άλλο ένα βιβλίο του ίδιου συγγραφέα, επίσης παλιό, το Νεσπερέισον, για το οποίο θα σας πω σε άλλη ανάρτηση.

Ίσως, να είχα επηρεαστεί από τις κριτικές και τα σχόλια του ίδιου του συγγραφέα για το Νεκρωταφίο ζώων. Γιατί, για αυτό ακριβώς το λόγο, περίμενα κάτι πολύ δυνατό. Κάτι που όντως θα ήταν αρκετά τρομακτικό. Η ιστορία είναι πολύ ωραία, αλλά για εμένα προσωπικά, δεν ήταν η δυνατή τρομακτική ιστορία. Συγκριτικά, έχω διαβάσει πιο δυνατές και τρομακτικές ιστορίες του συγγραφέα. Όπως είπα, δεν παύει όμως να είναι μια πολύ καλή ιστορία. 
Ο Stephen διευκρινίζει στην αρχή του βιβλίου τον λόγο για τον οποίο θεωρεί για τον ίδιο το τρομακτικότερο βιβλίο του το Νεκρωταφίο ζώων. Κι έχει να κάνει με προσωπική εμπειρία που είχε με την οικογένειά του. Οπότε, το τι θεωρεί ο κάθε ένας τρομακτικό, είναι εντελώς υποκειμενικό. Αν ήμουν στην θέση του, το ίδιο θα έλεγα κι εγώ... Από την μεριά του αναγνώστη όμως, οφείλω να παραδεχθώ πως δεν ήταν από τα πολύ τρομακτικά βιβλία του. 

Πρόσφατα στο Netflix (για όσους έχετε) υπάρχει διαθέσιμη η αντίστοιχη ταινία του 1989. Αλλά, θα σας πρότεινα να δείτε την νέα μεταφορά της του 2019. Στο imdb.com θα βρείτε κι άλλα βίντεο καθώς και πληροφορίες με το cast. 



Περίληψη

Όταν ο δόκτωρ Λούις Κριντ μετακομίζει με την οικογένειά του στην ήσυχη πόλη του Λάντλοου, στο Μέιν, το νέο ξεκίνημα φαντάζει υπέροχο.

Ωστόσο, υπάρχει μια αδιόρατη απειλή… Τα φορτηγά που περνούν έξω από το σπίτι των Κριντ τρέχουν υπερβολικά, αν κρίνει κανείς από το πρόχειρο νεκροταφείο στο γειτονικό δάσος, όπου γενιές παιδιών έχουν θάψει τα αγαπημένα τους κατοικίδια. Έπειτα, τόσο οι κάτοικοι του Λάντλοου όσο και οι εφιάλτες του, προειδοποιούν τον Λούις να μην προχωρήσει πέρα από το μικρό νεκροταφείο. Εκεί υπάρχει ένας ακόμα τόπος ταφής, ο οποίος κρύβει μια αλήθεια που παγώνει το αίμα, πιο τρομακτική κι από τον ίδιο τον θάνατο. Και ο Λούις σύντομα θα ανακαλύψει ότι…

…μερικές φορές, καλύτερα να είσαι νεκρός!

«Το κακό συνεχίζει να υπάρχει ακόμη και πέρα από τον τάφο… Ένα άγριο, δυνατό, ανατριχιαστικό θρίλερ –από τα πλέον εμβληματικά και δημοφιλή μυθιστορήματα του Κινγκ.» –The Washington Post Book World



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια