Looking For Anything Specific?

Header Ads

Τα εξαφανισμένα κορίτσια του Παρισιού, της Παμ Τζενόφ

Όταν χάνεις τον χοροχρόνο διαβάζοντας ένα βιβλίο, τότε σίγουρα είναι ένα πολύ καλό βιβλίο! "Τα εξαφανισμένη κορίτσια του Παρισιού", της Παμ Τζενόφ είναι αναμφίβολα το ανάγνωσμα του Καλοκαιριού!

Τα εξαφανισμένη κορίτσια του Παρισιού, της Παμ Τζενόφ, εκδόσεις Μίνωας, BookLoverGR
Σελίδες 528
Μετάφραση: Δεληγιάννη Αναστασία


Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η απίστευτη ιστορία της Βέρας Άτκινς και των γυναικών πρακτόρων που έδρασαν στην Γαλλία, σε συνδυασμό με την πένα της Παμ Τζενόφ, μας έδωσαν ένα καθηλωτικό ανάγνωσμα. Δεν λείπουν οι συγκινήσεις, ο έντονος ρυθμός, το μυστήριο, τα έντονα συναισθήματα, η αγωνία. Για όλους όσους έχουν μνήμες από εκείνες τις τόσο σκληρές εποχές του πολέμου, μα και την μεταπολεμική περίοδο, ακόμη και για όλους εμάς που έχουμε ακούσει αφηγήσεις από ανθρώπους που τα έζησαν από πρώτο χέρι, ένα σφίξιμο στο στήθος το νιώθουμε διαβάζοντας περιγραφές τόπων που έγιναν φρικαλεότητες και ανθρώπων που βρέθηκαν στην μέση τέτοιων φρικαλεοτήτων, είτε από την μια, είτε από την άλλη μεριά.

Ένιωσα έντονα την αγωνία και τον φόβο των πρωταγωνιστών, μα κυρίως την αποφασιστικότητα και τον ηρωισμό τους. Μαθαίνουμε για την άγνωστη δράση ανθρώπων που πολέμησαν υπέρ της ελευθερίας, που πολύ πιθανόν, να μην μαθαίναμε ποτέ. Αναρωτιέμαι, πόσοι άγνωστοι ακόμη άνθρωποι έβαλαν το δικό τους λιθαράκι για να επιτευχθεί η ειρήνη.

Ένιωσα τόσο θυμό με την άνεση που άνθρωποι έπραξαν τόσο φοβερά πράγματα σε συνανθρώπους, μα και την ευκολία που κάποιοι αποφάσισαν να θυσιάσουν λίγους για εύνοια των πολλών.

Πάνω από όλα, ένιωσα αποτροπιασμό για την απορρόφηση των απανθρώπων σε άλλες κοινωνίες προς εκμετάλλευση των γνώσεών τους!
Ηθικό δίδαγμα... η γνώση είναι δύναμη! Άσχετα εάν είναι δίκαια ή άδικα τα αποτελέσματα της χρήσης της.

Η δύναμη της θύμησης, τους κάνει όλους αυτούς τους ανθρώπους αθάνατους. Ας επιλέγουμε να θυμόμαστε αυτούς που αξίζουν, αυτούς που άφησαν θετικό στίγμα στην κοινωνία και στον κόσμο γενικότερα.

Το μυθιστόρημα αυτό κι ο τρόπος αφήγησης θα αγγίξει ευαίσθητες χορδές, σε κάθε αναγνώστη.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια