Looking For Anything Specific?

Header Ads

Πεπρωμένο, της Ραφαέλας Ρομανιόλο

Το μυθιστόρημα "Πεπρωμένο" της Ραφαέλας Ρομανιόλο, σε παρασέρνει στα κύματα των αναμνήσεων, αυτές οι αισθήσεις που ενεργοποιούν την μνήμη και σε κάνουν να νιώθεις, να αισθάνεσαι έντονα ό,τι είχες αισθανθεί σε μια στιγμή στο παρελθόν. Μυρωδιές, υφές, είτε ευχάριστο, είτε δυσάρεστο, συνδυάζοντας διαφορετικά ερεθίσματα κάθε φορά για το καθένα.

Πεπρωμένο, της Ραφαέλας Ρομανιόλο, εκδόσεις Μίνωας, BookLoverGR


Οι ιστορίες των πρωταγωνιστών ενός μικρού Ιταλικού χωριού ξετυλίγεται λίγο πριν τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο και  έως λίγο μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Η συγγραφέας επικεντρώνεται στις ζωές των πρωταγωνιστών και πως επηρεάστηκαν από τις πολιτικοκοινωνικές καταστάσεις. Υπάρχει κίνδυνος να χαθείς στο πίσω μπρος της αφήγησης, από το παρελθόν στο τώρα, και τούμπαλιν, για αυτό δείξτε προσοχή.

Ανθρώπινα πάθη, προσδοκίες, φιλοδοξίες, φιλίες, οικογένειες πο προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους. Ο πόλεμος, μα και ο κοινωνικός "πόλεμος", αδιαφορούν για ανθρώπινες ζωές και όνειρα.

"Ζωή δεν είναι να προχωράς, ζωή είναι να αντέχεις" διαβάζουμε στο εξώφυλλο. Και δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο. Τελικά το Πεπρωμένο ορίζει εμάς, ή εμείς το Πεπρωμένο; Ένα αφήγημα 562 σελίδων που θα αγγίξει τις ανθρώπινες ψυχές.

Έξτρα βαθμό στην Ραφαέλ Ρομανιόλο για τα σχεδιαγράμματα με τα ονόματα των χαρακτήρων και τις σχετικές επεξηγήσεις για τον ρόλο του κάθε ένα, στην αρχή κάθε κεφαλαίου.
Εξαιρετική η έρευνα της συγγραφέας για τις πολιτικές εξελίξεις της εποχής στην Ιταλία και πως επηρεάστηκε η τοπική κοινωνία, μα και ο κόσμος συθέμελα.
Εξαιρετικό ανάγνωσμα που μου έδωσε την αίσθηση του πόσο μικρός είναι ο κόσμος. Έχετε ακούσει την φράση "κουνάς τις βλεφαρίδες σου και κάπου στην άλλη άκρη της γης γίνεται τυφώνας"; Υποδηλώνοντας πως ό,τι επηρεάζει μία μικρή κοινωνία, θα επηρεάσει λίγο έως πολύ, όλον τον κόσμο.

Κρατώ το ότι όπου κι αν πας, ό,τι κι αν κάνεις, πάντα θα γυρίζεις στις ρίζες σου, στην αρχή σου...

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια