Looking For Anything Specific?

Header Ads

Ο Μέντορας, της Ειρήνης Βαρδάκη

 Από τις πρώτες σελίδες αντιλαμβάνεσαι πως πρόκειται για μια πρωτότυπη διήγηση που σε παρασέρνει. Η Ειρήνη Βαρδάκη μας έδωσε ένα δυνατό ψυχολογικό θρίλερ με πρωτότυπη γραφή.

Ο Μέντορας, της Ειρήνης Βαρδάκη, εκδόσεις Μίνωας, BookLoverGR

Συγγραφέας: Ειρήνη Βαρδάκη
Σελίδες 480


Ως πού μπορεί να φτάσει το μυαλό για την αγάπη.
Ως πού μπορεί η ψυχή να αντέξει την αλήθεια.

Ποιά είναι τελικά τα όρια της ανθρώπινης ύπαρξης; Συνήθως τα ψυχολογικά θρίλερ έχουν μια πιο ατμοσφαιρική γραφή, μια πιο αργή πλοκή. Στον Μέντορα της Ειρήνης Βαρδάκη δεν συμβαίνει αυτό. Εδώ οι εξελίξεις πάνε με γοργούς ρυθμούς, δεν αφήνουν περιθώρια ανάσας.

Βρήκα πολύ έξυπνο το ότι η Ειρήνη μας δίνει τη δυνατότητα να ζήσουμε τα γεγονότα από τη μεριά του κάθε πρωταγωνιστή, στην προκειμένη περίπτωση από την μεριά του Μέντορα και από την μεριά της μαθητευόμενης, αλλά και του αστυνομικού. Επιπλέον, οι αφηγήσεις έχουν τοποθετηθεί με έξυπνο τρόπο σε διαφορετικό χωροχρόνο, κάτι που μας μεταφέρει από το παρελθόν στο παρόν και αντιστρόφως. Επίσης, βρήκα πολύ δυνατή την μεταφορά της ψυχολογικής κατάστασης του κάθε πρωταγωνιστή.

Τελικά... ποιός ο μέντορας και ποιός ο μαθητευόμενος; Ένα ερώτημα που αφήνει να απαντηθεί από τους αναγνώστες. 

"Κι αν δεν είσαι εσύ το Κόκκινο, εγώ δεν είμαι το Μαύρο.
Κι αν εσύ είσαι το τίποτα... εγώ είμαι ο κανένας."

Μια έντονη πάλη μεταξύ εγωισμού, προσδοκιών και αγάπης. Και μια αλήθεια που ο κάθε ένας την βλέπει από διαφορετική σκοπιά. Εσύ όμως, ως αναγνώστης, ποιά θα επιλέξεις να είναι η μοναδική αλήθεια;

Οφείλω να πω πως ιστορίες με ακραίες εκφράσεις αγάπης, δεν συμβαδίζουν με την δική μου κοσμοθεωρία. Αυτό βέβαια είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό. Αλλά, μιλάμε για μυθιστόρημα, κι η υπερβολή πάντα κατέχει ένα μέρος στην μυθοπλασία. 

Γεγονός πως το μυθιστόρημα το τελείωσα μέσα σε δύο ημέρες.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια