Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Για μια χούφτα βινύλια" Χίλντα Παπαδημητρίου

"Για μια χούφτα βινύλια" Χίλντα Παπαδημητρίου εκδόσεις Μεταίχμιο

Υπάρχει κάπου Ο Άνθρωπος Που Δεν Του Συμβαίνει Ποτέ Τίποτα.
Ένας άνθρωπος που δουλεύει στο αρχείο της αστυνομικής διεύθυνσης σε ένα πόστο σκέτη ρουτίνα χωρίς κανένα ενδιαφέρον πέραν του μισθού που μπαίνει κάθε μήνα στο λογαριασμό του.


Το ίδιο ισχύει και για τη ζωή του. Πλησιάζει τα σαράντα, ζει ακόμη με τη μάνα του και όλα είναι ίδια κάθε μέρα.

Κάποιος όμως σκοτώνει έναν συλλέκτη βινυλίων μέσα στο διαμέρισμα του. Πρέπει να βρεθεί ο δολοφόνος. Την υπόθεση αναλαμβάνει ο Χάρης Νικολόπουλος και επιτέλους η ζωή του για πρώτη φορά αποκτά ένα κάποιο ενδιαφέρον.

Γνωρίζει μια παρέα ανθρώπων που οι περισσότεροι μοιάζουν να ξεχάστηκαν κάπου μακριά στο χρόνο. Εκεί που οι άνθρωποι άκουγαν μουσική μόνο από πικάπ και που οι ιδεολογίες τους άρχιζαν και τέλειωναν σε κάποιους στίχους κάποιου τραγουδιού.

Έμειναν λίγοι από αυτούς αλλά οι περισσότεροι έχουν υπάρξει φίλοι στο παρελθόν και όλοι τους έχουν κάτι να κρύψουν για την υπόθεση του δολοφονημένου Σταμάτη Παυλίδη.
Δεν είναι όμως μόνο ο Σταμάτης Παυλίδης που έχασε τη ζωή του. Είναι και κάποιοι άλλοι.


Ο Χάρης Νικολόπουλος αρχίζει να κάνει φύλλο και φτερό τις ζωές όλων τους μέχρι να βρει την άκρη του νήματος. Κάποιοι όμως δε θα μείνουν ευχαριστημένοι στο τέλος.
Και Ο Άνθρωπος Που Δεν Του Συμβαίνει Ποτέ Τίποτα θα τολμήσει να πραγματοποιήσει ένα από τα όνειρα του!


Ένα βιβλίο που βουτά σε ένα παρελθόν που για άλλους μοιάζει κοντινό, για άλλους πολύ μακρινό και για κάποιους εντελώς άγνωστο. Και όμως, είναι μόλις μερικές δεκαετίες πίσω!



Αν πέσει στα χέρια σας το "Για μια χούφτα βινύλια" διαβάστε το, θυμηθείτε εκείνο τον καιρό που οι άνθρωποι άκουγαν μουσική μόνο από πικάπ και ραδιόφωνο ή μάθετε για εκείνη την εποχή και αναρωτηθείτε "είναι δυνατόν να σκοτώσει κανείς για μια χούφτα βινύλια;"

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις μεταίχμιο!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια