Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Η γυναίκα με το μυστικό" της Sophie Hannah


Αναμφίβολα πρόκειται για ένα αστυνομικό μυθιστόρημα-θρίλερ πολύ περίπλοκο από όσα έχουμε διαβάσει. Η Sophie Hannah επέλεξε πολλούς χαρακτήρες για να αναλύσει και πολλές λεπτομέρειες για τον κάθε έναν για να μας δώσει.


Ένιωσα, κυρίως στην αρχή, σαν να χανόμουν και δεν μπορούσα να συμβαδίσω με την ροή του μυθιστορήματος. Ενώ, από κεφάλαιο σε κεφάλαιο η συγγραφέας σε πάει από το παρελθόν στο τώρα, δίνοντάς σου κομμάτια του παζλ. Περιπλέκει την ιστορία και μας αφήνει να πιστεύουμε πως βρήκαμε την δολοφόνο, αλλά παρά μόνο στις τελευταίες σελίδες αντιλαμβάνεσαι τι έχει γίνει και κυρίως το γιατί και το πως.

Παράλληλα μας παρουσιάζονται διαφορετικοί τύποι ερωτικών σχέσεων από τους συνηθισμένους και μας κάνει να αναρωτιόμαστε... τελικά πόσο πιστοί είμαστε στην καθημερινότητα που έχουμε επιλέξει να ζούμε, χωρίς ψέματα, χωρίς παράλληλες φανταστικές ζωές; Πόσο η τεχνολογία έχει μέρος ευθύνης για τον τρόπο που επιλέγουν να συναναστραφούν μεταξύ τους οι άνθρωποι; Μήπως έχουμε χάσει το μέτρο και τις αξίες μας μέσα σε έναν φανταστικό κόσμο που θεωρούμε ότι όλα είναι πιθανά; Χάνουμε το που ξεκινά το ψέμα και που η αλήθεια;

Σε αυτό το μυθιστόρημα θέτονται τα παραπάνω ερωτήματα που σίγουρα μας προβληματίζουν. Ίσως, περισσότερο αυτό το μυθιστόρημα με έκανε να σταθώ σε αυτά τα ερωτήματα παρά στην ίδια την ιστορία δολοφονίας. Δεν ξέρω εάν η συγγραφέας ήθελε να πετύχει κάτι τέτοιο με αυτό το βιβλίο. Αλλά, η εντύπωση που μου δόθηκε είναι πως έδωσε περισσότερο βάρος στην πολυπλοκότητα των διαπροσωπικών σχέσεων μέσω της τεχνολογίας και των social media και πως επηρεάζει την εκτός-social-media ζωή, παρά στην αφήγηση για την αυτή καθ' αυτή εξιχνίαση δολοφονίας.

Ένα βιβλίο σίγουρα διαφορετικό στην πολυπλοκότητά του. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια