Looking For Anything Specific?

Header Ads

Η Έλενορ Όλιφαντ είναι απολύτως καλά, της Gail Honeyman

Αυτό το βιβλίο ερχόταν μπροστά μου παντού, στα social media, στις βιτρίνες των βιβλιοπωλείων, σε περιοδικά, στην τηλεόραση! Θες η τόση διαφήμιση; Θες ο τίτλος; Μου κέντρισε το ενδιαφέρον και το μήνυμα για την παραγγελία έφυγε προς το αγαπημένο μου βιβλιοπωλείο.

Η Έλενορ Όλιφαντ είναι απολύτως καλά, της Gail Honeyman
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος


Το "Η Έλενορ Όλιφαντ είναι απολύτως καλά" είναι το πρώτο βιβλίο της Gail Honeyman και ήδη έχει κερδίσει πολλούς αναγνώστες και πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων το Costa Book Award για βιβλίο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα και το British Book Awards Book of the Year. Επίσης, συμπεριλήφθηκε στη βραχεία λίστα των βραβείων Lucy Cavendish College Fiction Prize, Desmond Elliot Award, Author's Club Best First Novel και στη μακρά λίστα του Women's Prize for Fiction.



Με έντονο καυστικό χιούμορ, ένα ανάγνωσμα που μετατρέπει τις κακοτοπιές και τις ατυχίες που συμβαίνουν στην ζωή της Έλενορ, στην πιο αισιόδοξη ιστορία!
Η Έλενορ προφανώς δεν είναι καλά, καθόλου καλά. Υποφέρει από μοναξιά, φοβίες, δεν έχει φίλους, μηδέν κοινωνική και προσωπική ζωή. Κλεισμένη στον εαυτό της, μπλεγμένη σε μία ιδιόρρυθμη σχέση με την μητέρα της.
Ώσπου... ώσπου μια μέρα τα πράγματα αλλάζουν, κάθε φορά και λίγο για την Έλενορ.

Την συμπάθησα πολύ την πρωταγωνίστρια. Με άγγιξε η ιστορία της, που πολλά σημεία είναι λες και έχουν παρθεί από την Honeyman από πραγματικές ιστορίες. Η Έλενορ κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε, μεταμορφώνοντας τον εαυτό της στο πιο αισιόδοξο και χαμογελαστό άνθρωπο. Σε κάνει να σκέφτεσαι πως τελικά για όλα τα προβλήματα υπάρχουν λύσεις. Εάν δεν τις βλέπεις, είναι γιατί δεν είσαι έτοιμος ακόμη για να τις δεις και να κάνεις την στροφή στη ζωή σου.

Η ιστορία έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία κι αυτό γιατί η Honeyman στηρίχτηκε στην μάστιγα της σύγχρονης κοινωνίας, την μοναξιά.

Κάτι που βρήκα πολύ πρωτότυπο και έξυπνο στο βιβλίο είναι ότι στις τελευταίες σελίδες έχει συμπεριληφθεί μία mini συνέντευξη της συγγραφέως, με ερωτήσεις και απαντήσεις πάνω στο βιβλίο. Μέσα σε όλα αναφέρει πως η Ρις Γουίδερσπουν αγόρασε τα δικαιώματα για να γυρίσει την αντίστοιχη ταινία. Τέλος, υπάρχουν ενδεικτικές ερωτήσεις για τις λέσχες ανάγνωσης.

Από τις πιο έξυπνες λογοτεχνικές ιστορίες που έχω διαβάσει!




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια