Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Άγιος ή Αμαρτωλός" του Ian Rankin

Πρώτη φορά διάβασα Ian Rankin και γνώρισα τον επιθεωρητή Τζον Ρέμπους. Παρόλο που δεν είναι το πρώτο στη σειρά ιστοριών με τον επιθεωρητή, δεν με εμπόδισε αυτό στην ανάγνωσή του.

"Άγιος ή Αμαρτωλός" του Ian Rankin,εκδόσεις Μεταίχμιο, BookLoverGR
Κυκλοφορεί από εκδόσεις Μεταίχμιο
Μου θύμισε αρκετά τον αντίστοιχο ήρωα του Jo Nesbo, αλλά σαφώς ο Ρέμπους έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Αν έχετε διαβάσει Jo Nesbo, ίσως σε κάποιους ο Ρέμπους να φανεί πιο light. Εγώ τον συμπάθησα και τον συμπόνεσα τον κακόμοιρο Τζον Ρέμπους.

Ο τίτλος είναι αντιπροσωπευτικός της ιστορίας. Και όπως λέει κι όλας ο ίδιος ο Ρέμπους, τελικά δεν υπάρχουν καλοί που να είναι μόνο καλοί και δεν υπάρχουν κακοί που να είναι μόνο κακοί. Ή κάπως έτσι τέλος πάντων... Ο ίδιος ισορροπεί μεταξύ ηθικής και μη, νόμιμου και παράνομου. Ψάχνει τον εαυτό του και προσπαθεί να σταθεροποιήσει τις σχέσεις του με τους γύρω του.
Δύσκολο όταν υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης...

Νομίζω πως θα αναζητήσω και τις υπόλοιπες ιστορίες του Ian Rankin.


Οπισθόφυλλο

Ο επιθεωρητής Τζον Ρέμπους επιστρέφει στην Αστυνομία του Εδιμβούργου, αν και με χαμηλότερο βαθμό απ’ αυτόν με τον οποίο αποστρατεύτηκε και ελαφρώς πικραμένος. Μια υπόθεση τριάντα χρόνων ξανανοίγει, και υποψίες για κακό χειρισμό της πέφτουν στον Ρέμπους και στην ομάδα του τότε. Ο Μάλκολμ Φοξ είναι ο αξιωματικός επικεφαλής της νέας αυτής έρευνας και το πρόσωπο που θα βρεθεί στο επίκεντρο της σύγκρουσης του παρελθόντος με το παρόν. Έχει ο Ρέμπους τίποτα να κρύψει; Είναι άγιος ή αμαρτωλός;


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια