Το νέο κοινωνικό και εξαιρετικά διεισδυτικό μυθιστόρημα του Γκράχαμ Σουίφτ

Ένα φιλοσοφικό και εξαιρετικά διεισδυτικό μυθιστόρημα για τη ζωή με την κομψή ευφυΐα και την ήρεμη αφηγηματική ζωντάνια του βραβευμένου με Booker Σουίφτ.


Συγγραφέας: Γκράχαμ Σουίφτ

Μετάφραση: Κατερίνα Σχινά
Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Κοινωνικό μυθιστόρημα

Σελίδες: 160«Εξαιρετικό… Η Κυριακή της Μητέρας αποτυπώνει τη σύγκρουση της αγάπης, του πόθου και της αξιοπρέπειας με τα αδιαπέραστα όρια του αγγλικού ταξικού συστήματος».
Καζούο Ισιγκούρο, συγγραφέας


Μια ασυνήθιστα ζεστή μέρα του Μαρτίου 1924, στη γιορτή της Μητέρας, η εικοσιδυάχρονη Τζέιν Φέαρτσαϊλντ, καμαριέρα σε μια εξοχική έπαυλη της Αγγλίας, συναντά τον κρυφό εραστή της Πολ Σέρινγκαμ, νεαρό κληρονόμο ενός γειτονικού κτήματος. Ο μυστικός δεσμός τους μετρά μια εξαετία σχεδόν, από τότε που η Τζέιν άρχισε να εργάζεται στην έπαυλη. Τώρα ο Πολ πρόκειται να παντρευτεί μια γυναίκα που ταιριάζει περισσότερο στην κοινωνική του θέση και η σχέση τους πρέπει να τελειώσει. Το τραγικό γεγονός που θα ακολουθήσει και το οποίο δεν θα μπορούσε ποτέ να προβλέψει η Τζέιν αλλάζει τη ζωή της για πάντα.


H αφήγηση καλύπτει πολλές δεκαετίες και κινείται συνεχώς μπρος πίσω, ενώ όλα όσα μαθαίνουμε και διαισθανόμαστε για την Τζέιν –για το πώς αγαπάει, σκέφτεται, νιώθει, βλέπει, θυμάται– φωτίζουν μια αξιοσημείωτη ζωή. Κάθε λεπτομέρεια που αποκαλύπτεται, κάθε στιγμή που ανακαλείται στη μνήμη από εκείνη την άνοιξη του 1924 είναι και μία ψηφίδα στη συναρπαστική πορεία της ηρωίδας προς την αυτογνωσία. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.