Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Ο ερωτευμένος Πολωνός" Μάρω Βαμβουνάκη

Ο ερωτευμένος Πολωνός της Μάρως Βαμβουνάκη, εκδόσεις Ψυχογιός

«Δεν το αντέχουν όλοι το ζόρι της πραγματικότητας… ας την αφήσει λοιπόν ήσυχη και μόνη. Καμιά φορά, το μόνη, ναι, σημαίνει και ήσυχη».

Η Ρωξάνη Δανηλάτου είναι μια ταλαντούχα και αγαπητή ηθοποιός με μια αξιοσέβαστη καριέρα στις πλάτες της. Εξαφανίζεται όμως μυστηριωδώς . Απλά μια μέρα δεν εμφανίζεται για το ρόλο της στην παράσταση «Καλοκαίρι και καταχνιά».
Οι συγγενείς και οι φίλοι δεν ξέρουν τίποτα. Οι αρχές δεν ανακαλύπτουν τίποτα το ανησυχητικό στο σπίτι της, στο καμαρίνι της, πουθενά. Όλα μοιάζουν φυσιολογικά. Σαν κάθε μέρα.
Οι εφημερίδες οργιάζουν και η μια φήμη διαδέχεται την άλλη. Κάθε φήμη όμως και θηλιά. Μέχρι και εκπομπή εξαφάνισης προσώπων αναλαμβάνει δράση. Και πάλι όμως τίποτα. Ένα πελώριο τίποτα.
Ο ερωτευμένος Πολωνός είναι ένα βιβλίο αφιερωμένο στον έρωτα και την αγνότητα του. Ένα βιβλίο χωρίς δυστυχίες, καταστροφές, κακουχίες, καυγάδες, δάκρυα και μαύρες σελίδες.
Εδώ ο έρωτας υμνείται όπως του αξίζει! Αγνός και φτωχός φαινομενικά, αλλά ικανός να συνταράξει συθέμελα τις υπάρξεις! Εκείνες τις υπάρξεις που δε διστάζουν να ακολουθήσουν την ομορφιά της ψυχής όταν οι ήρωες κλείνουν τα μάτια, δίνουν το χέρι και προχωρούν. Κι όταν χάνονται κάπου μακριά, κάπου που κανείς δε θα μπορέσει να τους βρει, ξέρουν ότι σε εκείνο το μέρος η ευτυχία συναντά την αλήθεια. Κι όλα τότε γίνονται ζωή.
Η Μάρω Βαμβουνάκη με τις πάντα λιτές ιστορίες της, ξεγυμνώνει τις αλήθειες της ανθρώπινης ύπαρξης και μέσα από τη γύμνια διδάσκει ΖΩΗ!
Ο ερωτευμένος Πολωνός κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια