Looking For Anything Specific?

Header Ads

Η αδελφή μου, της Σαρίτα Χαΐμ

Την Σαρίτα Χαΐμ την γνώρισα από το βιβλίο της Placebo και την λάτρεψα για τον τρόπο γραφής της, για τον τρόπο που εμβαθύνει στις ψυχές των ανθρώπων και που ενθαρρύνει την ενσυναίσθηση. Για τον τρόπο που μεταφέρει προβλήματα της καθημερινότητας, εντάσσοντάς τα σε λίγες γραμμές μέσα στην ιστορία της.

Με την νέα της ιστορία, Η Αδελφή μου, η ζωή δεν σου οφείλει εξηγήσεις, ήρθε να οριστικοποιήσει τις αρχικές μου εντυπώσεις.

Η αδελφή μου, της Σαρίτα Χαΐμ, εκδόσεις Μίνωας, BookLoverGR



Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.


Διαβάζοντάς το αγάπησα τον κάθε χαρακτήρα της ιστορίας. Ενώ στα περισσότερα βιβλία, οι χαρακτήρες νιώθω πως είναι όλοι πάνω κάτω οι ίδιοι, η Σαρίτα έχει δημιουργήσει πολλούς και διαφορετικούς χαρακτήρες που ξεχωρίζουν. Ο κάθε ένας με την ιδιαιτερότητα και την μοναδικότητά του. Όπως άλλωστε, είναι και η ίδια η κοινωνία μας. Μόνο που η Σαρίτα, λες και τους έχει βάλει κάτω από έναν μεγεθυντικό φακό, κάνοντας εντονότερα τα μοναδικά στοιχεία του χαρακτήρα τους, είτε θετικά, είτε αρνητικά.

Οι δυο αδελφές, οι πρωταγωνίστριες στην ιστορία, διαφορετικές τελείως μεταξύ τους στον χαρακτήρα, στον τρόπο που αντιλαμβάνονται τον κόσμο, στις επιλογές τους. Ένα τραγικό γεγονός στην παιδική τους μόλις ηλικία, θα τις απομακρύνει για πολλά χρόνια, χωρίς να έχουν καμία επαφή μεταξύ τους. Η ζωή όμως, έχει τα δικά της σχέδια και δεν οφείλει εξηγήσεις.

Συγχώρεση, εξιλέωση, ενσυναίσθηση, αποδοχή, διαφορετικότητα, είναι μερικά από τα μηνύματα που περνά η ιστορία.
Θα σας κρατήσει το ενδιαφέρον μέχρι τέλους... σε πολλά σημεία ένιωσα θυμό, πολύ θυμό... σε άλλα, αγανάκτηση... μα στο τέλος, κυρίως, γαλήνη.

Την αγαπώ.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια