Looking For Anything Specific?

Header Ads

Η αγαπητή συγγραφέας Λένα Μαντά

Είμαι στη ευχάριστη θέση να φιλοξενώ άλλη μια υπέροχη και αγαπημένη συγγραφέα μυθιστορηματων, την κυρία Λένα Μαντά! Έχω διαβάσει πολλά βιβλία της οφείλω να πω και πάντα με ηρεμούν, με ταξιδεύουν, ζωντανεύουν αισθήματα!
Στην ανάρτηση που ακολουθεί, θα γνωρίσουμε το βιβλίο της "Όσα αντέχει η ψυχή", ακολουθεί η βιογραφία της και η συνέντευξη που μας παραχώρησε.

blogger-image-1099804106


Περίληψη βιβλίου "Όσα αντέχει η ψυχή":

«Τελικά, Ηρώ, ο νονός σου μισό το άφησε το όνομά σου. Ηρωίδα έπρεπε να σε βαφτίσει!» κι εκείνη της είχε απαντήσει: «Δεν ήξερε τότε τι με περίμενε στη ζωή μου, αλλά και να το ήξερε, μάλλον θα το θεώρησε υπερβολικό και προτίμησε να το κόψει και να με βαφτίσει Ηρώ, αφήνοντας το υπόλοιπο να πλανάται σαν απειλή…»
Από την ημέρα που γεννιέται η Ηρώ, η ζωή της είναι ένας αγώνας για επιβίωση. Δύσβατοι όλοι οι δρόμοι που κλήθηκε να βαδίσει, σαν κοριτσάκι, σαν έφηβη, σαν νέα κοπέλα, σαν γυναίκα. Θα χρειαστεί να αντιπαλέψει τον νοσηρό «πατριό» της, να αντιμετωπίσει ένα βίαιο σύζυγο αργότερα, με την οικονομική καταστροφή και τη φυγή της στην Κύπρο και να δώσει τη μεγαλύτερη μάχη απ’ όλες: να σώσει τα παιδιά της από τις λανθασμένες επιλογές τους.
Δίπλα της η Αλεξάνδρα. Μια μυστηριώδης, σκοτεινή γυναίκα, που μόνο στην Ηρώ θα δείξει το φωτεινό της πρόσωπο. Είναι η μόνη που μπορεί ν’ αφουγκραστεί το λυγμό της ψυχής της. Η μόνη που θα σταθεί στο πλευρό της όταν η Ηρώ αναγκαστεί να γίνει ένας άλλος άνθρωπος για να προστατέψει τους αγαπημένους της και να νικήσει…

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

blogger-image-627128070

Βιογραφικό της κυρίας Λένας Μαντά:

Η ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη αλλά ήρθε στην Ελλάδα σε μικρή ηλικία. Σπούδασε νηπιαγωγός χωρίς ποτέ να θελήσει να ασκήσει το συγκεκριμένο επάγγελμα. Για τρία χρόνια είχε δικό της θίασο κουκλοθέατρου, με έργα δικής της συγγραφής. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε τοπικές εφημερίδες και για δύο χρόνια διετέλεσε διευθύντρια προγράμματος σε ραδιοφωνικό σταθμό των βορείων προαστίων. Είναι παντρεμένη, έχει δύο παιδιά και μένει μόνιμα στο Καπανδρίτι. Βραβεύτηκε «Συγγραφέας της Χρονιάς 2009 και 2011» από το περιοδικό Life & Style. Το βιβλίο της ΘΕΑΝΩ, Η ΛΥΚΑΙΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ έχει μεταφραστεί και στα τουρκικά, ενώ τα βιβλία της ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ και ΕΡΩΤΑΣ ΣΑΝ ΒΡΟΧΗ κυκλοφορούν στα αλβανικά. Τέλος, μεταφράζεται και θα κυκλοφορήσει στην Κίνα το βιβλίο της ΒΑΛΣ ΜΕ ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΟΥΣ, που έγινε και τηλεοπτική σειρά στον ΑΝΤ1. Τα βιβλία της έχουν πουλήσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ έχουν εκδοθεί συνολικά εννιά μυθιστορήματά της και μια συλλογή διηγημάτων, ενώ ετοιμάζονται και τα επόμενα βιβλία της.

Είστε έτοιμοι για την συνέντευξη;

Είστε μια πολύ γνωστή συγγραφέας. Ποιο το μυστικό σας;
Μπορώ να σας διαβεβαιώσω οτι μυστικό δεν υπάρχει! Η σχέση του αναγνωστικού κοινού με τα βιβλία μου, βασίζεται και εκπορεύεται από την αλήθεια που μοιράζομαι μαζί τους σε κάθε βιβλίο μου. Τους δίνω το καλύτερο κομμάτι της ψυχής μου κι εκείνοι ανταποκρίνονται.

Ποια θέματα επιλέγεται να γράψετε στα μυθιστορηματα σας περισσότερο;
Τα θέματα δεν τα επιλέγω, μάλλον με...επιλέγουν. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που "κυνηγάω". Ανάλογα με οτι γεννηθεί στο μυαλό μου υπάρχει και η συνέχεια. Δεν προγραμματίζονται αυτά νομίζω. Η έμπνευση δεν μπαίνει σε καλούπια!

Το βιβλίο ´βαλς με Δώδεκα Θεούς´ έγινε σειρά τηλεοπτική. Το βιβλίο το έχουμε διαβάσει οι περισσότερο μιας και είναι απο τα αγαπημένα μας. Πως σας φαίνεται η απόδοση του στην μικρή οθόνη και εάν αλλαζατε κάτι τι θα ήταν; Πήρατε μέρος στην παραγωγή του;
Σε τίποτα δεν έλαβα μέρος. Παραχώρησα το βιβλίο στην φίλη μου Μαρία Γεωργιάδου που το πήγε στην Κύπρο και η οποία Κύπρος το αγκάλιασε με πολύ αγάπη. Και γι αυτό δεν θα το κρίνω. Θεωρώ οτι έγινε μια έντιμη προσπάθεια δεδομένου του μικρού κοινού και των πενιχρών δυνατοτήτων που υπήρχαν, ακριβώς εξαιτίας του μκρύ πληθυσμού που δεν αφήνει περιθώρια για ακριβές παραγωγές.

Πάνω σε τι δουλεύετε αυτη τη στιγμή; Θα μπορούσατε να μας το αποκαλυψετε; Η έστω κάτι ... Μικρο; Και πότε θα κυκλοφορήσει;
Στις 16 Μαΐου κυκλοφορεί το νέο μου μυθιστόρημα με τίτλο Με λένε Ντάτα και σ' αυτό, θα γνωρίσουμε καλύτερα την Αλεξάνδρα που υπήρχε στο Όσο αντέχει η ψυχή. για το επόμενο που θα κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2014, είναι πολύ νωρίς για να πούμε το παραμικρό!

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει πολλούς στην Ελλάδα μας. Στον χώρο τον δικό σας, των συγγραφέων, πως έχει επηρεάσει;
Ρίχνοντας μια ματιά στην βιβλιοπαραγωγή, νομίζω οτι η κρίση αυξάνει την έμπνευση! Παράλληλα οι εκδότες, συναισθανόμενοι την οικονομική δυσχέρεια, έκαναν γενναίες μειώσεις στην τιμή των βιβλίων, γεγονός που βοήθησε πολύ. Σαφώς δεν υπάρχουν πια οι εποχές που ο κόσμος αγόραζε πολλά βιβλία, αλλά και πάλι, προσπαθεί και επιλέγει να καταφεύγει σε ταξίδια μυαλού και ψυχής.

Τι θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες μας;
Να προσπαθούν να χαμογελούν όσο μπορούν περισσότερο, να ψάχνουν την ομορφιά στα απλά, στα καθημερινά και να έχουν πίστη στον εαυτό τους! Και δανείζομαι κάτι που μου έστειλε μια αναγνώστρια: "Για να δεις το ουράνιο τόξο, πρέπει ν' αντέξεις την βροχή"!


πηγή: Kalli's blog



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια