"Το αστέρι του διαβόλου" Jo Nesbo - BookLoverGR

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016

"Το αστέρι του διαβόλου" Jo Nesbo


Είναι από τους συγγραφείς που είτε θα τους μισήσεις είτε θα τους αγαπήσεις. Μέση κατάσταση δεν υπάρχει. Ο λόγος για τον ιδιαίτερο Σκανδιναβό Jo Nesbo, του οποίου τα αστυνομικά του μυθιστορήματα έχουν πουλήσει πολλές χιλιάδες αντίτυπα σε πάνω από 40 χώρες! Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του πρωταγωνιστή των μυθιστορημάτων του, ο Χάρι Χόλε, επίσης ...είτε θα τον μισήσεις είτε θα τον αγαπήσεις.


Ο χαρακτηρισμός "βασιλιάς της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας" δεν είναι άδικος, μιας και κατέχει τις υψηλότερες διακρίσεις στην χώρα του, ενώ οι πωλήσεις αντιτύπων έχουν ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια παγκοσμίως! Τα βιβλία του κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

"Το αστέρι του διαβόλου", το οποίο είναι διεθνές best seller, έχει την ίδια γνωστή γραφή του Jo, μόνο που πιστεύω κάθε φορά είναι και πιο συγκλονιστική! Ο γραπτός λόγος έχει συνδυαστεί περίτεχνα με την σκηνοθεσία, όπου διαβάζοντας κάθε γραμμή είναι σαν να βλέπεις και την εικόνα μπροστά σου, ζωντανή όσο ποτέ!

Ένα σκοτεινό αστυνομικό θρίλερ με ανατριχιαστικές περιγραφές, που θα σας καθηλώσει και δεν θα θέλετε να τελειώσει! Πολύπλευρο, πολυδιάστατο, ανατρεπτικό! Η ιδιοφυΐα του Χάρι στο να λύνει γρίφους, αλλά και οι ευαισθησίες και ο ιδιότροπος χαρακτήρας του που τείνει πολλές φορές να μας εξοργίζει, ξετυλίγονται περίτεχνα και σε κάθε βιβλίο τον γνωρίζουμε και λίγο καλύτερα. Ίσως από τις καλύτερες ιστορίες του!

Συμβουλή ...είναι μια ιστορία 527 σελίδων. Αν το ξεκινήσετε βράδυ, προετοιμαστείτε για ξενύχτι.

Περίληψη

Το σκηνικό: Όσλο. Ένα ασφυκτικά ζεστό καλοκαίρι.
Ο γρίφος: Πέντε οι ακμές του αστεριού, πέντε τα δάχτυλα του χεριού και κάθε πέντε μέρες ένα νέο θύμα. Η πρώτη δολοφονημένη γυναίκα είχε ένα δάχτυλο λιγότερο και κάτω από το βλέφαρό της ένα κόκκινο διαμάντι στο σχήμα αστεριού. Ένα δαχτυλίδι με το ίδιο αστεροειδές κόκκινο διαμάντι στολίζει το κομμένο δάχτυλο της δεύτερης γυναίκας. Και οι φόνοι συνεχίζονται…
Ο επιθεωρητής: Θολωμένος από το ποτό, υπό δυσμένεια στην υπηρεσία του, ο Χάρι Χόλε θα κληθεί να λύσει τον γρίφο μαζί με τον συνάδελφό του και προσωπικό του εχθρό Τομ Βόλερ για τον οποίο υποψιάζεται ότι είναι μπλεγμένος σε βρόμικες ιστορίες.
Στην αναζήτηση της αλήθειας, ο Χόλε θα βρεθεί κυνηγημένος και θα αναγκαστεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις για το επαγγελματικό του μέλλον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου