Looking For Anything Specific?

Header Ads

Ο Χάρι Πότερ και το καταραμένο παιδί, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε ο Χάρι Πότερ με μάγεψε. Μου άρεσε όλος αυτός ο φανταστικός κόσμος και η μαγεία που τον περιβάλει. Τόσο στα βιβλία όσο και στην μεταφορά του στην μεγάλη οθόνη. Το τελευταίο όμως βιβλίο "ο Χάρι Πότερ και το καταραμένο παιδί", λυπάμαι που θα στεναχωρήσω τους υπόλοιπους fans, αλλά με απογοήτευσε.

%cf%87%ce%ac%cf%81%ce%b9-%cf%80%cf%8c%cf%84%ce%b5%cf%81-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%af-3

Είναι από τα βιβλία που πραγματικά ανυπομονούσα να πιάσω στα χέρια μου. Μιας και η ιστορία αυτή είναι μετά από 19 χρόνια από την τελευταία. Εδώ γνωρίζουμε τον Χάρι, αλλά και τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές, ως ενήλικες, με οικογένεια, με εργασία και το στοιχειωμένο παρελθόν του Χάρι εξακολουθεί να τον κατατρέχει.

Ο Χάρι έχει πλέον 3 παιδιά και ο μικρότερος γιος του ο Άλμπους καλείτε να αντιμετωπίσει την βαριά κληρονομιά της οικογένειας, όπου το παρελθόν θα μπλεχτεί με το παρόν, πολλά ακόμη μυστικά θα βγουν στο φως και θα βάλουν σε περιπέτειες τους πρωταγωνιστές μας.

Η ιστορία, αυτή καθ' αυτή, είναι όντως πρωτότυπη. Όμως, ο τρόπος που μας έχει μεταφερθεί στο βιβλίο είναι σενάριο θεατρικής πρόβας, με διαλόγους κυρίως, χωρίς ιδιαίτερες περιγραφές τοπίων ή συναισθημάτων. Καθαρά ένα σενάριο που δεν μας έχει συνηθίσει έτσι η Ρόουλινγκ. Η μαγεία έχει χαθεί με αυτόν τον τρόπο και δεν το ευχαριστήθηκα καθόλου.

%cf%87%ce%ac%cf%81%ce%b9-%cf%80%cf%8c%cf%84%ce%b5%cf%81-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%af-2

Είμαι σίγουρη, πως αν ήταν δοσμένο με τον γνωστό τρόπο των υπόλοιπων βιβλίων, θα ήταν ίσως τόσο συναρπαστικό όσο και το πρώτο όταν πρωτοβγήκε! Την  ιστορία με "την φιλοσοφική λίθο" είχα την χαρά να τη διαβάσω στο ξενόγλωσσο κείμενο, με τους ιδιωματισμούς που μόνο στην αγγλική γλώσσα μπορούν να μεταφερθούν ακριβώς, ενώ στην ελληνική μετάφραση, δυστυχώς χάνονται.

Ελπίζω, σύντομα να βγει νέα έκδοση του τελευταίου αυτού βιβλίου, έτσι όπως θα θέλαμε ενδεχομένως όλοι οι fan του Χάρι Πότερ, με την μαγευτική αφήγηση της Ρόουλινγκ και τις περιγραφές της.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια