Καλημέρα με εκδόσεις Μίνωας! - BookLoverGR

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Καλημέρα με εκδόσεις Μίνωας!

docg1tif
Το BookLoverGr υποδέχεται τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ και εγκαινιάζει τη νέα του συνεργασία μαζί τους. Οι αναγνώστες μας θα μπορούν να παρακολουθούν αναρτήσεις με παρουσιάσεις βιβλίων σε διάφορους επιλεγμένους χώρους, δελτία τύπου των εκδόσεων, κριτικές νέων εκδόσεων ή και παλαιότερων και προτάσεις τόσο για τους μεγάλους όσο και για τους μικρούς φίλους των βιβλίων!Οι εκδόσεις MINΩAΣ ιδρύθηκαν το 1952 από τη Μαίρη Κωνστανταροπούλου-Δρούγκα και στόχος τους είναι να προσφέρουν τα καλύτερα βιβλία σε όλους τους αναγνώστες. Το εκδοτικό ταξίδι ξεκίνησε με τα βιβλία του Μενέλαου Λουντέμη, Έκσταση, Συννεφιάζει και Ένα παιδί μετράει τα άστρα, που αποτελούν κοσμήματα της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Ακολούθησε η σειρά βιβλίων του Ιουλίου Βερν, ενώ το 1966 εκδόθηκε η Γαλάζια Βιβλιοθήκη, στόχος της οποίας ήταν να μυήσει τους νεαρούς αναγνώστες στα αριστουργήματα της ελληνικής και της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Το 1980, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Μίνωας βιβλία βασισμένα σε τηλεοπτικές σειρές, ενώ τη δεκαετία του 1990, και συγκεκριμένα το 1994, εκδίδεται ένα παιδικό βιβλίο-σταθμός: Τα τρία μικρά λυκάκια του Ευγένιου Τριβιζά. Το 1995 ο εκδοτικός οίκος ξεκίνησε τη συνεργασία του με τη Walt Disney για την έκδοση βιβλίων με τους γνωστούς ήρωες της εταιρείας.

Η ποιότητα και η ποικιλία του παιδικού βιβλίου καθιέρωσαν τις εκδόσεις Μίνωας ως έναν από τους πλέον σημαντικούς εκδοτικούς οίκους στην Ελλάδα. O κατάλογος των εκδόσεών τους για παιδιά περιλαμβάνει πολυαγαπημένους συγγραφείς, όπως o Ευγένιος Τριβιζάς, η Ζωή Βαλάση, ο Μίμης Πλέσσας, ο Αντώνης Παπαθεοδούλου, η Βεατρίκη Κάντζολα-Σαμπατάκου, η Κωνσταντίνα Αρμενιάκου, η Μαρία Ρουσάκη, η Ναννίνα Σακκά-Νικολακοπούλου, η Έλενα Καστάνη, αλλά και πολυβραβευμένους εικονογράφους. Παράλληλα συνεργάζονται με μεγάλους εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού, εκδίδοντας επιτυχημένα βιβλία με διάσημους ήρωες (Disney, Dreamworks, Santoro, Universal, Sanrio κ.ά.).

Τα τελευταία είκοσι χρόνια ο κατάλογός τους έχει εμπλουτιστεί με βιβλία που απευθύνονται σε ενήλικες, καλύπτοντας όλες της βασικές κατηγορίες: βιβλία πρακτικής ζωής και αυτοβελτίωσης, συμβουλευτικά βιβλία για την οικογένεια, πολιτικό δοκίμιο, βιβλία για την οικονομία, ιστορικά βιβλία, ημερολόγια, βιβλία μαγειρικής κ.ά. Κλασικοί (Φρόιντ, Ράιχ, Μακιαβέλι, Πεσσόα, Γουλφ, Ρεμάρκ, Όστεν, Κάφκα, Ντοστογέφσκι, κ.ά.) και σύγχρονοι ξένοι συγγραφείς (Λεμέτρ, Νίκολς, Γκίλμπερτ, κ.ά.), βιβλία που έχουν διακριθεί στο εξωτερικό, βραβευμένα με έγκυρα λογοτεχνικά βραβεία, παρουσιάζονται στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό επιλεγμένα με βάση τη λογοτεχνική τους αξία αλλά και την ποιότητα της γραφής τους. Διακεκριμένοι Έλληνες συγγραφείς, όπως η Αλεξάνδρα Καππάτου, ο Δημήτρης Γρηγοράκης, ο Θάνος Ασκητής, η Ντίνα Νικολάου, η Μαρία Εκμεκτσίογλου έχουν εμπιστευτεί τα βιβλία τους στις εκδόσεις Μίνωας, προσφέροντας στο κοινό σημαντικά έργα που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας. Τέλος, η σωστή επιλογή, η ποιοτική εμφάνιση και ο επιμορφωτικός ρόλος των εκδόσεών μας έχουν βοηθήσει ώστε βιβλία-σημεία αναφοράς να κοσμούν τους καταλόγους τους: ο Χαμένος Παράδεισος του Τζάιλς Μίλτον, η απάντηση σε όσα κατά καιρούς έχουν γραφτεί ή λεχθεί για την Καταστροφή της Σμύρνης, το βραβευμένο με Goncourt μυθιστόρημα του Πιερ Λεμέτρ Καλή αντάμωση εκεί ψηλά, κ.ά.

Σήμερα σχεδιάζουν ένα πλούσιο εκδοτικό πρόγραμμα, διευρύνουν τις συνεργασίες τους με σημαντικούς εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού, στο παιδικό τμήμα εμπλουτίζουν τη λίστα των βιβλίων με νέες σειρές, έχοντας πάντοτε ως πρωταρχικό στόχο τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με πολλά λογοτεχνικά είδη, ώστε να εδραιωθεί η σχέση τους με το βιβλίο. Μέσα από πρωτότυπες εκδηλώσεις σε σχολεία και βιβλιοπωλεία φέρνουν κοντά κοινό και συγγραφείς, υπηρετώντας τις αρχές της φιλαναγνωσίας.

Στόχος είναι να συνεχίσουμε να γεμίζουμε τα ελληνικά σπίτια με τα βιβλία μας, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα όλα εκείνα τα ονόματα των Ελλήνων και ξένων συγγραφέων που θα μας απασχολήσουν τον 21ο αιώνα με τη συγγραφική τους πένα και θα θεωρηθούν κλασικοί από τις επόμενες γενιές. Κύριος άξονάς παραμένει η άριστη εκδοτική ποιότητα: από τη μετάφραση και την επιμέλεια έως την εξωτερική εμφάνιση και την ποιότητα των υλικών παραγωγής κάθε τίτλου. Εργαζόμαστε με ενθουσιασμό, όρεξη για καινούργια ανοίγματα στον εκδοτικό χώρο, με διάθεση να δημιουργούμε καθημερινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου