"Σε λεπτό πάγο", Camilla Grebe από εκδ. Διόπτρα - BookLoverGR

Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

"Σε λεπτό πάγο", Camilla Grebe από εκδ. Διόπτρα


Μια διαφορετική γραφή και μια διαφορετική οπτική μας δίνει η Camilla Grebe στο νέο της crime βιβλίο "Σε λεπτό πάγο", κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Ο αναγνώστης θα πρέπει να έχει λίγη υπομονή καθώς φτάνει προς το τέλος, όπου στα τελευταία κεφάλαια μπορεί να δει την πλήρη εικόνα του τι ακριβώς έχει κάνει η Camilla Grebe σε αυτό το βιβλίο.


Η ιστορία εξελίσσετε μέσω 3 αφηγητών-πρωταγωνιστών όπου μας πηγαίνουν από το πριν στο τώρα και από το τώρα στο πριν. Ο κάθε ένας με την δική του ματιά, την δική του αντίληψη και περιγράφοντας τα γεγονότα που ζει ο κάθε ένας εκείνη την στιγμή, πολλές φορές μας εξαπατούν και ο αναγνώστης δεν ξέρει που πατάει ...σαν σε λεπτό πάγο.

Η αλήθεια ευρηματικό, που θα το βρείτε περίπλοκο αλλά στο τέλος σας δικαιώνει!  Δύσκολα συναντάς τέτοια δομή γραφής σε crime βιβλίο, ενώ σε ταινία η πλοκή θα είναι πιο εύκολα αντιληπτή. Η New Line Cinema έχει αγοράσει τα δικαιώματα του βιβλίου για να το μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη, με παραγωγό τον Άντριου Λάζαρ!

Περίληψη

Η Έμα έχει έναν εραστή ο οποίος διαθέτει όλα όσα ονειρευόταν. Ωστόσο, υπάρχει ένα πρόβλημα: είναι ο διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία ρουχισμού όπου εργάζεται εκείνη.
Μια δύσκολη κατάσταση, που δεν τους εμποδίζει παρ’ όλα αυτά να είναι μαζί. Ή μήπως τελικά τα πράγματα μεταξύ τους δεν είναι τόσο ρόδινα;

Το βράδυ του αρραβώνα τους εκείνος εξαφανίζεται, το ίδιο απρόσμενα όπως είχε εμφανιστεί. Λίγο αργότερα, μια νεαρή γυναίκα βρίσκεται άγρια δολοφονημένη στην κατοικία του, σε ένα ακριβό προάστιο της Στοκχόλμης.

Ο επιθεωρητής Πέτερ Λίντγκρεν ζητάει βοήθεια για τη λύση του μυστηρίου από την ψυχολόγο Χάνε Λάγκερλιντ, με την οποία είχε συνεργαστεί ξανά στην έρευνα μιας παρόμοιας ανεξιχνίαστης υπόθεσης πριν από δέκα χρόνια.

Μαζί αναζητούν την απάντηση που θα δώσει λύση στο μυστήριο.

Μήπως η δολοφονία της άτυχης γυναίκας συνδέεται με το άγριο έγκλημα πριν από μία δεκαετία; Γιατί εξαφανίστηκε ο εραστής της Έμα και γιατί πάντοτε τα θέλω της αγάπης είναι διαφορετικά από τα δικά μας;

Το βιβλίο αυτό είναι ένα πολυεπίπεδο ψυχολογικό θρίλερ. Τρομακτικό, γεμάτο εκπλήξεις και με δυνατή αφηγηματική φωνή.


Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Camilla Grebe γεννήθηκε το 1968 στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Οικονομικών της Στοκχόλμης και είναι συνιδρύτρια του εκδοτικού οίκου ακουστικών βιβλίων Storyside. Μαζί με την αδερφή της, την Όσα Τρεφ, έχει γράψει πέντε πολυσυζητημένα αστυνομικά μυθιστορήματα, με πρωταγωνίστρια την ψυχολόγο Σίρι Μπέργμαν. Τα πρώτα δύο βιβλία της σειράς ήταν υποψήφια για Καλύτερο Σουηδικό Αστυνομικό Μυθιστόρημα της Χρονιάς, από την Ακαδημία Σουηδών Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας. Η Grebe έχει συγγράψει τη δημοφιλή τριλογία Moskva Noir μαζί με τον Πολ Λεάντερ Ένγκστρεμ. Με το βιβλίο της Σε Λεπτό Πάγο, η Grebe καθιερώνεται ως συγγραφέας με τη δική της ξεχωριστή φωνή και με αριστουργηματική χρήση του σασπένς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου