Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Μη με λησμόνει", εκδ. Διόπτρα


Εδώ και αρκετό διάστημα συζητιέται πολύ, έχει ίσως φτάσει στην καλύτερη περίοδο της συγγραφικής του διαδρομής, ο λόγος για τον Κώστα Κρομμύδα και η αφορμή το μυθιστόρημά του "Μη με λησμόνει"!


Οι εκδόσεις Διόπτρα μου έδωσαν την δυνατότητα να φτάσει στα χέρια μου το μυθιστόρημά του "Μη με λησμόνει" και τις ευχαριστώ πολύ για αυτό! Το ίδιο τον συγγραφέα τον παρακολουθώ μέσω των social media και μου έκανε εντύπωση η αμεσότητά του με το κοινό του, το ήθος και η ευγένειά του, και οφείλω να πω οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που μοιράζεται με τους αναγνώστες του. Είναι από τις φορές που πρώτα γνωρίζω έναν συγγραφέα από τα social media και μετά από τις ιστορίες του.

Το "Μη με λησμόνει" είναι η πρώτη του ιστορία που διαβάζω, έχει όμως εκδώσει και άλλα στο παρελθόν τα οποία είναι στην ατελείωτη λίστα βιβλίων που θέλω να διαβάσω Άλλωστε έχουν πάρει τις καλύτερες κριτικές, ακόμη και από τους πιο δύσκολους αναγνώστες. Το εντυπωσιακό του εξώφυλλο, η σημείωση "βασισμένο σε αληθινή ιστορία" και η περίληψη στο οπισθόφυλλο μου κίνησαν την περιέργεια. Τα γράμματα στο κείμενο αρκετά μεγάλα και ευανάγνωστα, ενώ το ίδιο το βιβλίο, αν και 477 σελίδες, αρκετά ελαφρύ.

Μια ιστορία αγάπης, ένα παρελθόν που μπλέκεται με έναν πολύ όμορφο τρόπο με το παρόν και πολλά μυστικά που έρχονται στην επιφάνεια, όπου κάποιοι θα λυτρωθούν και κάποιοι θα τιμωρηθούν. Ένα ταξίδι που ξεκινά από τα Γιάννενα, το Γαλαξίδι, το Παρίσι, την Πάτμο και την Αθήνα, για να καταλήξει εκεί όπου ξεκίνησαν όλα, στα Γιάννενα. Ο αναγνώστης θα βρεθεί μπροστά σε πολλές ανατροπές και έντονες συγκινήσεις. Σε πολλά σημεία υπάρχει έντονο το ρομαντικό στοιχεία χωρίς να είναι υπερβολικό.

Δυο εραστές που τους χώρισαν με βίαιο τρόπο, ένα παιδί που δεν γνωρίζει πως είναι υιοθετημένο, ένας επαγγελματίας φωτογράφος, ένα γράμμα μαζί με ένα λουλούδι και ένας ιδιωτικός ερευνητής, ο οποίος καλείτε για να βάλει τα πράγματα στην θέση τους και να αποκαλυφθεί η αλήθεια μετά από πολλά χρόνια, είναι τα κύρια στοιχεία της ιστορίας μας.  Ο Κώστας Κρομμύδας ξεμπλέκει περίτεχνα το κουβάρι και μέχρι και την τελευταία σελίδα μας αποκαλύπτει μυστικά, διατηρώντας το ενδιαφέρον αμείωτο! Επιπλέον, στην ιστορία θίγονται θέματα όπως η εκμετάλλευση της λευκής σαρκός, τα κοινωνικά ταμπού, η οικονομική κρίση, ο θρησκευτικός φανατισμός.

Τολμώ να πω πως η ιστορία "Μη με λησμόνει" θα μπορούσε να γίνει μια υπέροχη ταινία στην μεγάλη οθόνη όπου θα μας συγκινούσε και σίγουρα θα μας ταξίδευε! Μέχρι τότε, αφήστε να σας ταξιδέψουν οι λέξεις του βιβλίου! Από τα βιβλία που πρέπει να υπάρχουν σε μια βιβλιοθήκη.



Διαβάζοντας αυτό, ανυπομονώ για τα επόμενα του Κώστα Κρομμύδα, και σύντομα σε όλα τα βιβλιοπωλεία το νέο του βιβλίο "Φως μέσα στην θύελλα"! Καλοτάξιδο και αυτό να ευχηθούμε, και σίγουρα θα αγαπηθεί όπως και τα προηγούμενα!



Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. […] Κώστα Κρομμύδα τον γνώρισα με το βιβλίο του «Μη με λεισμόνει» και με είχε ταξιδέψει! Τώρα, το «Φως μέσα στην […]

    ΑπάντησηΔιαγραφή